Ebola: O voluntară franceză contaminată de la MSF ar urma să fie repatriată joi

O voluntară franceză de la Médecins sans Frontieres, contaminată cu virusul Ebola în Liberia, ar urma să fie repatriată joi în Franţa cu un avion special, a anunţat miercuri seară ONG-ul, citat de AFP.

18 sept. 2014, 06:27
Ebola: O voluntară franceză contaminată de la MSF ar urma să fie repatriată joi

O voluntară franceză contaminată cu virusul Ebola de la Médecins sans Frontieres ar urma să fie repatriată joi.

„Un avion special a fost închiriat pentru a o evacua la Paris. Nu ştiu ora exactă a sosirii”, a declarat Mego Terzian, preşedintele MSF Franţa la radio France Inter. La întrebarea dacă „este pentru mâine” /joi/, el a răspuns „da”.

Preşedintele MSF Franţa a confirmat că ea este „prima colegă occidentală” de la ONG afectată. „Din păcate, am avut mai mulţi colegi africani de la MSF care au fost de asemenea afectaţi”, a precizat el la canalul francez LCI.

MSF a indicat într-un comunicat că femeia contaminată, a cărei funcţie ONG-ul nu o precizează, a fost plasată în izolare marţi, „de la apariţia primelor simptome”. Testele de laborator efectuate în aceeaşi zi au confirmat infectarea cu acest virus.

Médecins sans Frontieres intervine ca răspuns la epidemia de Ebola în Africa de vest din martie. Mai mult de 2.000 de colaboratori ai ONG-ului francez lucrează în prezent în regiune, dintre care aproximativ 200 de voluntari internaţionali, a precizat organizaţia.

Citeşte şi SUA: Recurgerea la ajutorul armatei va fi probabil necesară în cazul Ebola