Ebola: Voluntara franceză a MSF contaminată în Liberia a fost repatriată în Franţa

Voluntara franceză de la Médecins sans Frontieres (MSF), contaminată cu virusul Ebola în Liberia, a fost repatriată în noaptea de joi spre vineri, sosind la aeroportul militar din Villacoublay, în apropiere de Paris, a constatat un jurnalist al AFP.

19 sept. 2014, 06:22
Ebola: Voluntara franceză a MSF contaminată în Liberia a fost repatriată în Franţa

Voluntara franceză a MSF contaminată în Liberia a fost repatriată în Franţa. O ambulanţă a pompierilor escortată de patru motociclişti şi câteva autovehicule a ieşit la puţin timp după ora locală 01.45 de la baza militară. Potrivit poliţiştilor din zonă, avionul care a adus-o pe pacienta infectată în Africa aterizase cu câteva minute înainte.

Femeia urmează să fie internată într-un spital din Saint-Mandé (în apropiere de capitală), echipat cu „două camere cu presiune negativă” în măsură să evite orice scăpare a agenţilor contaminanţi în exterior.

Voluntara a contractat boala la Monrovia, unde se afla în misiune; este primul caz de contaminare în rândul francezilor care se află în zonele afectate de acest virus din Africa.

Identitatea şi funcţia voluntarei nu au fost dezvăluite de MSF – ONG aflat în prima linie de luptă împotriva epidemiei care a făcut peste 2.460 de morţi de la începutul anului, mai ales în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).