Ecaterina Andronescu bulversează admiterea în licee din vară. Ordinul dat de ministrul Educaţiei, retras după nici 24 de ore

Publicat: Luni, 13 Mai 2019 22:20 // Actualizat: Marţi, 14 Mai 2019 10:18 // Sursa: romaniatv.net

Federaţia sindicatelor "Spiru Haret" susţine că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis un ordin prin care "dinamitează admiterea în liceu", schimbând calendarul admiterii la licee, deşi unele etape sunt deja în desfăşurare. Sindicaliştii spun că astfel Ministerul Educaţiei amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea naţională, şi se amână până la 30 mai şi afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale, "lucru care va afecta grav şi mişcarea de personal". "Ceea ce a făcut Ministerul Educaţiei este ilegal. Nu poţi să-ţi baţi joc de copii, părinţi şi cadre didactice", spun reprezentanţii "Spiru Haret". Contactat de Europa FM, ministrul Educaţiei a dat vina pe altcineva din minister pentru criza provocată în sistem. "Uitaţi acest ordin!", a declarat Ecaterina Andronescu.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" susţine că "ministrul educaţiei dinamitează admiterea în liceu".

"Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis astăzi, 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimbă calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfăşurare. Actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social. Prin acest document, Ministerul Educaţiei Naţionale amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea naţională", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni seara, de Federaţia "Spiru Haret".

Reprezentanţii acesteia susţin că, prin acelaşi act, se amână până la 30 mai şi afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale, "lucru care va afecta grav şi mişcarea de personal".

"Ceea ce a făcut Ministerul Educaţiei este ilegal. Nu poţi să-ţi baţi joc de copii, părinţi şi cadre didactice. Sunt părinţi care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-şi înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaţionale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în Bucureşti, de mâine, liceele ar trebui să-şi prezinte oferta. Însă, unităţile de învăţământ nu au aprobate cifrele de şcolarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârşitul lunii mai", a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", citat în comunicat.

Federaţia "Spiru Haret" solicită anularea Ordiului 3995/13.05.2019. În condiţiile în care MEN nu va reveni asupra actului normativ, federaţia, în colaborare cu asociaţiile de părinţi şi elevi, va demara acţiuni de protest.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ADMITERE LICEE Ecaterina Andronescu federatia Spiru Haret ordin ministru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mai 14:25
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Nu sunt sciatica,nu lovesc si nu discriminey pe nimeni.Nu sunt nici U A nici U Ă.
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H