Ecaterina Andronescu, despre cazul elevei tunse în clasă: Trebuia să-i cheme pe părinţi la şcoală, nu să bage foarfeca în părul fetei

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a declarat la România TV că profesoara care a pus o elevă să-şi tundă părul decolorat în faţa clasei poate fi sancţionată. Ministrul consideră că diriginta ar fi trebuit să discute cu eleva şi cu părinţii acesteia.

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 20:13
Ecaterina Andronescu, despre cazul elevei tunse în clasă: Trebuia să-i cheme pe părinţi la şcoală, nu să bage foarfeca în părul fetei

Ecaterina Andronescu a precizat că viitoarea lege a Educaţiei ar trebui să delimiteze clar atribuţiile pe care le au părinţii atunci când îşi duc copiii la şcoală, dar şi limite impuse profesorilor.

„Acolo trebuie să facă o anchetă direcţia şcolii, inspectoratul şcolar şi probabil, dacă concluzia este asta, probabil asta o să se întâmple. Când îmbraci odată haina acestei meserii, rigorile trebuie să ţi le asumi. (…) Întotodeauna când mergi la şcoală, şi ea are rigori şi o ţinută adecvată, se duce să înveţe, nu cred că e vârsta de suviţe. În acelaşi timp are doi părinţi care trebuie să judece şi să-i permită ce e pentru vârsta ei. Nu ar fi ajuns profesoara să facă ce a făcut, aici sunt greşeli care se repetă în cascadă. Nu trebuia să se întâmple aşa. Eu pot să vă spun ce trebuia să facă doamna dirigintă. Să îi cheme pe părinţi la şcoală, să stea de vorba cu fetiţa. Nu să bage foarfeca în părul fetei”, a declarat Ecaterina Andronescu, la România TV.

Ministrul Educaţiei a precizat că va discuta cu inspectorul şcolar de la Satu Mare, pentru a afla exact ce s-a întâmplat.

„Avem la Satu Mare un inspector şcolar foarte bun. Mâine (miercuri -n.r.) voi vorbi cu el pentru ca ce s-a întâmplat acolo să nu se mai întâmple. Există suficiente reguli ca doamna să primească şi dânsa sancţiunea pe care o merită. Să nu vă fie frică pentru că sunt mai mulţi directori în şcoală şi lucrurile se vor reaşeza”, a completat Andronescu.

Reacţia ministrului vine după ce o elevă de la Şcoala „Vasile Lucaciu” din Carei, judeţul Satu Mare, care şi-a decolorat şuviţe din păr, a fost pusă de o profesoară să se tundă în faţa clasei. 

O elevă de 11 ani, umilită în faţa colegilor. Gestul făcut de dirigintă în clasă