Ecaterina Andronescu despre dosarul licenţelor IT: Cred într-o Justiţie dreaptă

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a comentat luni ancheta DNA în dosarul licenţelor IT, în care este vizată alături de alţi opt foşti miniştri, susţinând că, deşi crede "într-o Justiţie dreaptă", i se pare grav faptul că imaginea publică a unui om poate fi afectată "fără să ştie de ce".

RomaniaTV.net
29 sept. 2014, 16:32
Ecaterina Andronescu despre dosarul licenţelor IT: Cred într-o Justiţie dreaptă

Din păcate, nu ştiu nimic. Absolut nimic (în legătură cu ancheta – n.r.). O să repet la nesfârşit că niciodată nu am cerut, nu am condiţionat şi nu am luat nimic de la nimeni. Acest lucru mă îngrijorează cel mai tare pentru că nu ştiu ce poţi să faci, dacă tu nu faci lucruri rele, cum poţi să te aperi de asemenea acuzaţii. Mi se pare extrem de grav nu numai pentru mine, că probabil o să ies din situaţia aceasta, pentru că eu cred într-o Justiţie dreaptă, dar pentru oricine căruia i se poate murdări imaginea publică fără să ştie de ce„, a spus aceasta, la Parlament.

Ecaterina Andronescu a ţinut să precizeze că nu are niciun fel de mesaj pentru colegii săi din Senat, care trebuie să voteze solicitarea DNA de ridicare a imunităţii în cazul său, şi că „o să spun ceea ce ştiu: că nu am făcut nimic”.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere ridicarea imunităţii pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al României referatul în vederea sesizării preşedintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaţilor şi a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de nouă persoane, care în perioada în care se presupune că au săvârşit infracţiunile au îndeplinit funcţia de ministru.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, DNA a fost sesizată la 5 iunie 2013 de către Corpul de Control al prim-ministrului, ca urmare a acţiunii de control efectuate la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale, în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale.

Demersul DNA îi vizează pe următorii foşti miniştri: Dan Nica, ministru al MCTI în perioada 2000 – iulie 2004 şi în prezent membru al Parlamentului European; Adriana Ţicău, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie-decembrie 2004; Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010; Daniel Funeriu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2009 – 2012; Alexandru Athanasiu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003 – 2005; Mihai Tănăsescu, ministru al Finanţelor Publice în perioada 2000 -2004; Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al SGG în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003 şi în prezent senator; Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009 şi în prezent senator; Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada septembrie 2010 – februarie 2012 şi în prezent deputat.