Ecaterina Andronescu l-a detronat pe Vanghelie de la conducerea PSD Bucureşti

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a fost numită, la Comitetul Executiv de miercuri, preşedinte interimar al PSD Bucureşti.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 10:28
Ecaterina Andronescu l-a detronat pe Vanghelie de la conducerea PSD Bucureşti

Propunerea ca Ecaterina Andronescu să preia, interimar, preşedinţia PSD Bucureşti a fost făcută de Victor Ponta, sub argumentul pregătirii alegerilor locale care vor avea loc la începutul lui iunie. Marian Vanghelie va trebui să se mulţumească doar cu funcţia de preşedinte executiv, în timp ce deputatul Eugen Bejinariu a fost confirmat secretar executiv al organizaţiei.

Marian Vanghelie nu s-a arătat deranjat de faptul că va deveni subordonatul pe linie de partid al Ecaterinei Andronescu.

„Nu sunt legat de nicio funcţie. Funcţia mea este Marian Vanghelie. Vreau să demonstrez că vom câştiga alegerile în Bucureşti foarte puternic. Nu-i vom lăsa pe cei de la PDL să respire nici dimineaţa, nici noaptea”, a declarat Vanghelie.

PSD Bucureşti este condus, din iulie anul trecut, de un birou coordonator format din Victor Ponta, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Rodica Nassar, Ecaterina Andronescu.

Conducerile unor filiale de sector au fost şi ele înlocuite, coordonarea lor fiind preluată de vicepreşedinţi ai partidului. De asemenea, Eugen Bejinariu a preluat, interimar, atribuţiile de secretar executiv al PSD Bucureşti.

În PSD Bucureşti nu s-au organizat alegeri interne după înlocuirea lui Marian Vanghelie de la conducerea organizaţiei, surse din partid susţinând că principalii lideri ai PSD nici nu intenţionează acest lucru până la alegerile locale din iunie.

PSD nu a desemnat, oficial, candidaţii la primăriile sectoarelor Capitalei şi nici nu a finalizat sondajele pe baza cărora, conform Acordului USL, se vor stabili candidaţii între PSD, PNL şi PC.