Ecaterina Andronescu pune capăt speculaţiilor pe tema condamnării lui Liviu Dragnea. Ce spune despre sentinţa primită de liderul PSD

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat luni, întrebată dacă Viorica Dăncilă va prelua șefia PSD, că subiectele trebuie abordate cu înțelepciune. Totodată, Andronescu nu crede că sentinţa lui Liviu Dragnea are vreo legătură cu rezultatul alegerilor.

27 mai 2019, 11:59
Ecaterina Andronescu pune capăt speculaţiilor pe tema condamnării lui Liviu Dragnea. Ce spune despre sentinţa primită de liderul PSD

„Trebuie să abordăm toate subiectele cu foarte multă înțelepciune și să judecăm la rece ce e bine de făcut. Să recunoaștem rezultatul alegerilor, fără niciun fel de rezervă”, a spus Ecaterina Andronescu.

Întrebată cum vede sentința primită astăzi de Liviu Dragnea, Andronescu a evitat un răspuns clar: „Cum ați vrea să… Nu cred că are legătură cu rezultatul alegerilor„. Chestionată cum a ajuns PSD în situația asta, Andronescu a spus că răspunsul este „foarte trist”.

Probabil cu anumite greșeli care s-au repetat, s-au amplificat. Nu trebuie să găsim vinovații. Acum trebuie să găsim soluții„, a mai spus Ecaterina Andronescu.

În ceea ce-l priveşte pe liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spune după condamnarea la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare a lui Liviu Dragnea, că decizia nu poate să rămână fără consecințe pentru PSD. Buzatu speră că se va înțelege că „fiecare om mai poate greși și să suporte o pedeapsă”.

Nu avem prea multe lucruri de exprimat în legătură cu această condamnare, importante sunt consecințele sentinței în plan personal pentru dl. Dragnea, dar și în plan instituțional, pentru că este președintele Camerei Deputaților, cât și politic, pentru că este președintele PSD. Pentru PSD, această decizie nu poate rămâne fără consecințe și eu sper ca oamenii să fie calmi și să înțeleagă că fiecare om mai poate greși și să suporte o pedeapsă. Trebuie să strângă rândurile pentru ca această sentință să nu producă niște consecințe răvășitoare„, a spus Dumitru Buzatu.

Cătălin Rădulescu, declaraţie ŞOCANTĂ după condamnarea lui Dragnea: Daţi în cap, violaţi, că de azi ăsta e trendul în România

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu face o declaraţie şocantă, înainte de şedinţa PSD convocată ca urmare a condamnării la închisoare a liderului PSD Liviu Dragnea, spunând că din acest moment violatorii pot să facă ce vor pentru că acesta este trendul.

„Daţi în cap, violaţi că de azi ăsta e trendul în România (…) Nu am crezut niciodată în justiţie independentă, dacă e nevoie plecăm noi din ţară, plecăm şi rămâneţi voi în ţară cu securiştii”, a spus Cătălin Rădulescu, deputat PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teoleorman. 

„Este a doua execuţie pentru PSD, după Adrian Năstase (…). Dacă dumneavoastră credeţi că toate măsurile pe care le-am luat noi PSD în decursul acestor 2 ani de zile şi pentru fermieri şi pentru pensionari şi pentru profesori şi pentru medici şi pentru tot, dacă măsurile nu au fost bune atunci toţi oamenii aceştia ar trebui să refuze măsurile noastre şi să meargă pe măsurile propuse de PNL şi USR. Eu îi rog pe medicii care au primit de 4 ori salariul să îl dea înapoi sau să plece din ţară cum plecau până acum din cauza salariului, profesorii să meargă să muncească la fructe pentru că înseamnă că nu au fost mulţumiţi de măririle salariale, pensionarii la fel să voteze USR şi pe cei care au votat care au ieşit acum, fermierii să dea înapoi subvenţia la USR pentru că oricum o să li se ia înapoi şi hai să vedem cum o să trăiască cu aceste partide. Dacă o să le placă ce măsuri vor propune USR şi PNL să stea cu ei nu este nici un fel de problemă”, a mai spus Rădulescu.Liderii PSD şi mai mulţi miniştri se reunesc, la ora transmiterii ştirii, în şedinţă de urgenţă. Potrivit unor surse din PSD Viorica Dăncilă va prelua şefia partidului  

Rădulescu: Dragnea era achitat dacă am fi câştigat alegerile

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, la sediul PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea, că liderul PSD ar fi fost achitat dacă partidul ar fi câştigat alegerile europarlamentare.

„Azi era achitat (dacă PSD câştiga alegerile). Românii au vrut altceva, pe fonul acesta de ură. (…) Sper să se bucure cei care au votat ieri (duminică. n.r.)”. a declarat Cătălin Rădulescu, la sediul PSD.

Precizările vin după ce liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat, luni, rezultatele parţiale centralizate până la 14.27, PNL obţinând un scor de 26,95% , PSD – 23,44% , iar Alianţa 2020 USR-PLUS a obţinut 20,08%.