Liviu Dragnea, condamnat. Liderul PSD a plecat să se predea. Unde îşi va executa pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare

După ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, magistraţii ICCJ au întocmit mandatul de executare a pedepsei. Documentul a fost apoi trimis Poliţiei Capitalei, pentru a-l pune în executare. Luni, puţin după-ora 16, o maşină cu geamuri fumurii, în care se afla Liviu Dragnea, a părăsit garajul locuinţei liderului PSD. Urmează apoi o perioadă de carantină la Penitenciarul Rahova, apoi este posibil ca liderul PSD să fie plasat în detenţie la Penitenciarul Jilava, în regim semideschis, informează news.ro.

RomaniaTV.net
27 mai 2019, 11:34
Liviu Dragnea, condamnat. Liderul PSD a plecat să se predea. Unde îşi va executa pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare

UPDATE: Puţin după ora 16, o maşină cu geamuri fumurii a părăsit garajul blocului în care locuieşte Liviu Dragnea. Potrivit România TV, în autoturism, pe bancheta din spate, se află Liviu Dragnea. Liderul PSD merge să se predea. La plecarea maşinii, mai multe persoane au început să huiduie şi să strige „La puşcărie!”

UPDATE: În jurul orei 15.30, poliţiştii au ajuns în faţa locuinţei lui Liviu Dragnea. Aici a ajuns şi avocata lui Liviu Dragnea, care nu a dorit să facă declaraţii. 

Conform procedurii, după ce Instanţa întocmeşte mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, documentul este trimis la Poliţia Capitalei, iar lucrători din cadrul Biroului Urmăriri merg la adresa cunoscută a condamnatului pentru a-l ridica. Există şi varianta în care Liviu Dragnea să decidă să se predea, fără a mai fi necesară deplasarea poliţiştilor la domiciliul său.

După ce Liviu Dragnea ajunge în custodia Poliţiei, el va fi dus la Penitenciarul Rahova, unde va sta timp de 21 de zile în carantină. De aici, cel mai probabil, Liviu Dragnea va fi transferat la Penitenciarul Jilava, unde va executa pedeapsa în regim semi-deschis.