Ecaterina Andronescu, RETRASĂ de pe lista europarlamentarilor PSD. Ponta: Mai sunt de dus bătălii mari în ţară

Ecaterina Antonescu nu va fi europarlamentar din partea PSD. Cel puţin asta a lăsat să se înţeleagă preşedintele PSD. Victor Ponta a declarat, joi la CEx, că nu crede că o va lăsa pe Ecaterina Andronescu să plece europarlamentar pentru că "încă nu s-au terminat bătăliile mari în Senat şi pe partea de Educaţie".

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 10:57
Ecaterina Andronescu, RETRASĂ de pe lista europarlamentarilor PSD. Ponta: Mai sunt de dus bătălii mari în ţară

Victor Ponta i-a spus Ecaterinei Andronescu că vor avea o discuţie în acest sens şi că speră să o convingă să nu plece europarlamentar.

„Vreau să vă mulţumesc în numele celor 16 europarlamentari. (…) Sunt câţiva aşa de la locul 13-14 în jos care nu s-au obişnuit cu gândul că vor fi eurparlamentari. S-ar putea şi locul 17 să primească o surpriză pentru că nu ştiu dacă o s-o las pe doamna Andronescu să plece că încă nu s-au terminat bătăliile mari în Senat şi pe partea de Educaţie. Poate discutăm doamna ministru şi vă conving să mai staţi un pic alături de noi”, a spus Victor Ponta. 

În cazul în care Ecaterina Andronescu se va retrage, locul ei la Parlamentul European va reveni lui Victor Negrescu, aflat pe locul 17 al listei PSD-UNPR-PC la europarlamentare.  

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut, în urma alegerilor de duminică, 16 mandate în PE, a anunţat joi BEC. Ecaterina Andronescu a fost pe locul al doilea pe lista PSD-UNPR-PC.

Victor Negrescu, de la consilier personal la europarlamentar

Conform ultimei declaraţii de avere, Victor Negrescu nu deţine nimic pe numele lui. În schimb, banii nu-i lipsesc. În 2013, Victor Negrescu a câştigat 17.735 lei şi 8.124 lei din activitatea de cadru didactic la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir, respectiv SNSPA. 23,774 lei a primit Negrescu pentru activitatea de consilier în cabinetul parlamentar al deputului PSD Alba Ioan Dârzu. 

Victor Negrescu a încasat şi 3402 lei de la Ministerul Economiei, şi 1.944 lei pentru activitatea de consilier personal la Departamentul pentru Energie. Viitorul europarlamentar a încasat anul trecut şi 39.953 lei pentru activitatea de responsabil de comunicare la Webhelp România.

UPDATE La finalul şedinţei, Victor Ponta a spus că Ecaterina Andronescu nu îşi va prelua mandatul de europarlamentar întrucât partidul nu se poate dispensa de ea având în vedere perioada rămasă până la scrutinul prezidenţial.

‘Mai degrabă o să rămână în Senatul României. Am avut o discuţie şi încă nu ne putem dispensa de doamna Andronescu, mai ales în ceea ce avem de făcut până în toamnă, aşa încât azi am căzut amândoi de acord că va rămâne în Senatul României’, a precizat Victor Ponta.