Ecaterina Andronescu, revoltată de cursurile online: "În ce vrem să transformăm ţara asta, dacă îndepărtăm copii de şcoală?"

Publicat: Vineri, 11 Septembrie 2020 12:10 // Actualizat: Vineri, 11 Septembrie 2020 12:48 // Sursa: romaniatv.net

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este total împotriva desfăşurării cursurilor online, criticând totodată autorităţile că nu au creat un cadru ca o astfel de alternativă să fie cu adevărat funcţională în România.

"Online-ul nu este decât o soluţie complementară, adică adăugăm la faţă-în-faţă acest sistem de tip online, dacă l-am avea pus la punct. Dar nu putem vorbi de punere la punct, pentru că nu avem o platformă educaţională. Există un proiect, dar nu a început de un an de zile, nu ştiu ce au aşteptat tot timpul ăsta.

După un document emis de Institutul de Științe al Educației, un număr impresionant de elevi n-au mai avut niciun contact cu școala din data de 10 martie. Ce vrem să facem noi? Să transformăm ţara asta în ce, dacă îndepărtăm copiii de şcoală, dacă nu găsim soluţii alternative?", a spus Ecaterina Andronescu, la România TV.

Fostul ministru s-a referit şi la scandalul adverinţelor medicale, pe care părinţii trebuie să le ia pentru copii, de la medicii de familie. "Povestea cu adeverinţa mi se pare o măsură horror. Nu ajută pe nimeni şi îi înnebuneşte pe părinţi. Propun ca zilnic, timp de cel puţin o lună de zile, să se facă un triaj epidemiologic la fiecare şcoală, de un cadru medical. Ministerul Sănătăţii are legislaţie să transfere pentru două-trei ore dimineaţa un cadru medical la fiecare şcoală", a mai spus Andronescu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adeverinta elevi Ecaterina Andronescu începerea şcolii şcoala online
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H