Ecaterina s-a dus la dentist pentru o durere de măsea, dar a aflat că are cancer. Mama ei e dărâmată: „Găseşte puterea să zâmbească doar când i se dau calmante. Atunci îi fac poze, mă tem să nu fie ultimul zâmbet”

La doar opt ani, Ecaterinei Giagu i-a fost dat să ducă o luptă greu de dus şi de către un adult. Lupta cu cancerul a sleit-o de puteri, dar ea şi familia ei încă nu şi-au pierdut speranţa că lucrurile se vor schimba şi, în curând, se va ridica din patul suferinţei.

08 mai 2023, 11:23
Ecaterina s-a dus la dentist pentru o durere de măsea, dar a aflat că are cancer. Mama ei e dărâmată: „Găseşte puterea să zâmbească doar când i se dau calmante. Atunci îi fac poze, mă tem să nu fie ultimul zâmbet”

O banală durere de măsea avea să fie punctul de pornire al unui cancer care a metastazat cu viteza luminii. Ecaterina locuieşte în satul Ibăneşti din Vaslui şi a ajuns la dentist, la Bârlad, în urmă cu doi ani din pricina unei dureri de măsea care nu-i dădea pace. I s-a prescris un antibiotic pentru un abces, dar mandibula i se umfla de la o zi la alta. A revenit la medic, care a direcţionat-o către spitalul din Iaşi. Acolo, în urma unei radiografii, medicii au decis să-i facă o biopsie.

S-a dus la dentist pentru o durere de măsea, dar a aflat că are cancer

Diagnosticul avea să fie cea mai grea lovitură pe care părinţii micuţei o puteau primi de la viaţă: tumoră malignă a țesutului conjunctiv și ale țesuturilor moi ale corpului, în principal ale feței și gâtului. A fost supusă unei operaţii de urgență, în urma căreia i s-a extirpat tumora, dar şi mandibula. Imediat a început şedinţele de chimioterapie.

Operația şi tratamentul au fost un succes, astfel încât toată lumea s-a bucurat că lucrurile vor reintra pe făgaşul normal. Din păcate, calvarul nici nu începuse. La scurt timp, Ecaterina a ajuns din nou la spital, iar medicii au descoperit, de această dată, în corpul micuței, multiple metastaze pulmonare și osoase, scrie vremeanoua.ro

Citeste si Cum a murit Ramona, tânăra de 27 de ani găsită fără suflare în lacul Snagov. Greșeala care i-a fost fatală

Ecaterina a primit o șansă la viață la un spital din Turcia. Cum nu are bani, femeia a apelat la o asociație ca să o ajute să strângă banii necesari pentru un tratament în Turcia.

Ecaterina mea se stinge, în fiecare zi e mai rău, nu mă mai lasă nici să o ating, are dureri îngrozitoare! Vă implor, salvați-mi fetița. Fetița mea mai are o singură șansă, un tratament în străinătate, dar trebuie să plătim 90.250 dolari. Ecaterina a primit șansa la viață de la o clinică privată din Turcia, ultima ei șansă la viață, însă trebuie să achităm 90.250 dolari înainte de internare.

Noi suntem oameni simpli de la țară, locuim în satul Ibăneşti din Vaslui, nu avem nicio șansă să strângem acești bani. Vă implor, dacă sunteți părinți, voi înțelegeți că îmi dau viața pentru fetița mea! Ecaterina are cancer pornit de la o măsea, medicii i-au scos mandibula, însă boala avansează. Cancerul nu se oprește, se răspândește în tot corpul. Acum are metastaze la oase, în măduva spinării, în plămâni și o doare îngrozitor. Tot corpul o doare, nu suportă nici să o ating. Urlă să nu o mai ating nici eu și nici medicii și să o ducem acasă.

Nu mai pot să o privesc cum se stinge și să nu pot să fac nimic. Am nevoie de bani, de bani mulți pentru a-mi salva copilul. Nu știu cum să mai fac, nu știu de ce viața costă, nu știu cum poate Dumnezeu să lase atât de multă durere pe Ecaterina. Nu știu cum să vă descriu cât de mult suferă, cât de tare o doare tot corpul, este îngrozitor. Nu mă lasă nici să o țin în brațe.

Medicii îi dau morfină și abia atunci se oprește din urlat. Fetița mea moare în chinuri, vă implor ajutorul până nu este prea târziu, trebuie să reușim să strângem banii și să plecăm de urgență în Turcia. Când este sub influența calmantelor și nu o mai doare, Ecaterina mea găsește putere să zâmbească. În acele momente, imediat iau telefonul în mână ca să îi fac poză, poate din frică să nu fie ultimul zâmbetul”, este apelul disperat al mamei Ecaterinei, potrivit stirilekanald.ro

Citeste si Ce familie frumoasă aveau Eduard și Andrei, cei doi cumnați morți în Mureș. Petrecuseră Paștele împreună și nimic nu prevestea tragedia