Echipa de haltere a Rusiei, exclusă de la Jocurile Olimpice de la Rio

Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a anunţat, vineri, prin intermediul unui comunicat oficial, că echipa Rusiei a primit interdicţie de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, fiind acuzaţi că au încălcat regulamentele antidoping.

30 iul. 2016, 07:20
Echipa de haltere a Rusiei, exclusă de la Jocurile Olimpice de la Rio

Comitetul Internaţional Olimpic a decis, săptămâna trecută, că Rusia nu va primi o interdicţie generală de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi va lăsa federaţiile internaţionale să decidă, iar echipa de haltere este prima care are de suferit. Mai mult, doi dintre componenţii echipei erau deja suspendaţi din cauza încălcării regulilor antidoping, în timp ce alţi opt au fost numiţi în raportul McLaren.

„Integritatea sportului de ridicare a greutăţii a fost serios afectată în urma multiplelor scandaluri de dopaj în care au fost implicaţi sportivii ruşi. Prin urmare, am aplicat sancţiunea adecvată pentru a păstra curată imaginea sportului nostru”, se arată într-un comunicat oficial emis de Federaţia Internaţională de Haltere (IWF).

Mai mult de 100 de sportivi ruşi au fost deja excluşi de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Raportul McLaren a fost întocmi de juristul canadian Richard McLaren, la cererea Agenţia Mondială Antidoping, iar ancheta acuză laboratoarele antidoping din Moscova şi Soci că au protejat sportivii ruşi dopaţi, în cadrul unui „sistem de dopaj de stat securizat”, „condus, controlat şi supervizat” de Ministerul rus al Sporturilor, „cu ajutorul activ al FSB, serviciile secrete ruse”.

A 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, ce va avea loc în Brazilia, la Rio de Janeiro, se va desfăşura în perioada 5-21 august.


loading...