Proiect incredibil pentru sportivi. Guvernul vrea să le mărească pensiile cu 50%

Guvernul intenţionează să mărească pensiile sportivilor de performanţă cu 50%. Anunţul a fost făcut miercuri, la Ministerul Muncii existând deja un proiect în acest sens. Premierul Victor Ponta a premiat echipa naţională de polo a României pentru calificarea la Campionatul European.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 08:22
Proiect incredibil pentru sportivi. Guvernul vrea să le mărească pensiile cu 50%

„Jocurile sportive care fac performanţă vor primi finanţare. Vreau să zic că ştiu foarte bine că acei puţini bani nu ajung nici pentru a zecea partea din eforturile voastre, dar e un mic ajutor acolo. Iar cu cât obţineţi mai multe rezultate, cu atât veţi primi mai mulţi bani”, a declarat premierul Victor Ponta.

Potrivit România TV, în acest moment, există la Ministerul Muncii un proiect prin care Codul Muncii să fie modificat, astfel încât sportivii de performaţă să primească un spor de 50% la pensie, pentru că au reprezentat România la olimpiade, campionate europene şi mondiale.

În prezent, sunt înregistraţi 1180 sportivi de performaţă care primesc indemnizaţie de 1.800 de lei pe lună şi care ar putea să primească pensii majorate cu 50%.