Echipa de Robotică a României, locul I la Campionatul Internaţional din Chicago. Performanţă istorică a elevilor români

Echipa de Robotică a României AutoVortex a obţinut Locul I la Campionatul Internaţional de Robotică din Chicago. Este prima oară din 1989 când o echipă din afara SUA câştigă locul 1 la acest campionat. Premierul Florin Cîţu i-a felicitat pe elevii români pentru performanţa obţinută.

20 iul. 2021, 12:34
Echipa de Robotică a României, locul I la Campionatul Internaţional din Chicago. Performanţă istorică a elevilor români
Echipa de Robotică a României, locul I la Campionatul Internaţional din Chicago. Performanţă istorică a elevilor români

Echipa de Robotică a României, locul I la Campionatul Internaţional de Robotică din Chicago. Concursul s-a desfăşurat în perioada 16-17 iulie 2021 şi au participat cele mai bune echipe de robotică din SUA.

Echipa de Robotică a României, locul I la Campionatul Internaţional de Robotică din Chicago

„În perioada 16-17 iulie 2021 a avut loc în format fizic la Chicago Campionatul Internațional de Robotică unde au participat cele mai bune echipe de robotică din Statele Unite ale Americii. În urma victoriei obținute de Echipa de Robotică a României AutoVortex la Campionatul Internațional de Robotică din Federația Rusă din aprilie 2021 și după câștigarea locului 1 la Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021, cele trei divizii ale echipei noastre au obținut pe merit dreptul de a participa la Campionatul din SUA.

După lupte intense, echipa noastră a izbutit incredibila performanță de a termina pe locul 1 la meciurile de calificare prin obținerea celui mai mare punctaj cumulat și astfel a devenit căpitan de alianță împreună cu partenerii de la AutoVortex FAN COURIER. După o luptă grea în semifinală, am învins în finală alianța formată din cele mai bune echipe americane și am reușit să stabilim și un nou record mondial la puncte. Reușita este de răsunet mondial, fiindcă din 1989 de când se desfășoară acest Campionat de Robotică, este pentru PRIMA oară când o echipă din afara SUA reușește să câștige locul 1 pe pământ american! Mulțumim frumos comunității de români din Chicago și Consulului General al României din Chicago care ne-au fost aproape și ne-au încurajat și susținut la competiție și partenerilor loiali care au crezut în noi.”, au transmis cei de la AutoVortex Romania, pe Facebook.

Citeşte şi Elevii români din echipa de robotică AutoVortex au luat numai aur la Campionatul Internaţional din Rusia

Premierul Florin Cîţu i-a felicitat, marţi, pe componenţii echipei de robotică a României pentru performanţa obţinută la Campionatul Internaţional de la Chicago, subliniind că aceştia reprezintă „o mândrie” pentru şcoala de profil din ţara noastră şi „un model” pentru generaţia lor.

„Felicit echipa de robotică a României şi pe coordonatorul Ionuţ Valentin Panea pentru performanţa excepţională obţinută la Campionatul Internaţional de Robotică de la Chicago. Este un succes bine meritat, care vine după multă muncă, pasiune şi ştiinţa de a lucra în echipă. Sunteţi o mândrie pentru şcoala românească de robotică şi un model pentru generaţia voastră! Urmaţi-vă visul şi aveţi încredere că munca şi determinarea vă vor duce acolo unde vă propuneţi să ajungeţi”, a scris premierul, pe Facebook.

Echipa de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuț Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din București și mentorată de către studentul emerit Ion Rareș Ștefan.

Citeşte şi Adrian Lobonțiu, medic expert în chirurgie robotică, a murit. Avea doar 54 de ani


loading...
Partenerii noștri