Echipa lui MRU demisionează în bloc de la Guvern

Consilierii personali şi secretarii de stat din aparatul de lucru al fostului premier, Mihai Răzvan Ungureanu, şi-au anunţat în bloc demisiile din posturile ocupate la Palatul Victoria. Este vorba de peste 20 de persoane, informează România TV.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 08:28
Echipa lui MRU demisionează în bloc de la Guvern

Demisiile vor deveni efective începând cu ziua de luni. Unul dintre demisionari, Andreea Paul-Vass, consilier pe probleme economice, a anunţat deja printr-un mail că nu va mai lucra la Palatul Victoria.

„S-a considerat că aşa este normal, ca toţi consilierii şi secretarii de stat din aparatul de lucru al prim-ministrului Ungureanu să demisioneze şi să elibereze posturile până la sosirea la Palatul Victoria a premierului desemnat Victor Ponta”, au confirmat surse guvernamentale pentru Mediafax.

Majoritatea consilierilor şi secretarilor de stat din aparatul de lucru al premierului lucrează în Palatul Victoria din mandatul fostului prim-ministru Emil Boc, la care se adaugă şi consilieri numiţi personal de Ungureanu.

Printre consilierii importanţi ai lui Ungureanu se află Dan Tudorache, şef al Corpului de Control al primului-ministru. Acesta este de profesie avocat şi se cunoştea cu fostul premier pe vremea când erau amândoi studenţi la Universitatea din Iaşi.

Pe probleme juridice, Ungureanu era consiliat de fosta judecătoare Nicoleta Nolden. Împreună cu Tudorache, Nolden făcea parte din Consiliul pentru combaterea evaziunii fiscale, alături de miniştri importanţi ai cabinetului Ungureanu.

Miercuri, Dan Suciu a demisionat din postul de purtătorul de cuvânt al Guvernului, el urmând să îşi îndeplinească atribuţiile până vineri seara, la ora 24.00.