Echipa Oltchim nu are BANI pentru Liga Campionilor. „Privatizarea nu ne ajută acum. Căutăm sponsori”

Petre Berbecaru, preşedintele clubului de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea, a declarat pentru RTV.NET că, deocamdată, în visterie nu există bani pentru ca echipa să se prezinte la startul Champions League. În plus, el consideră că privatizarea combinatului nu este o soluţie pe termen scurt pentru salvarea echipei de handbal.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 05:52
Echipa Oltchim nu are BANI pentru Liga Campionilor. „Privatizarea nu ne ajută acum. Căutăm sponsori”

Au rămas mai puţin de trei săptămâni până la disputarea primelor meciuri din grupele Ligii Campionilor, la handbal feminin, iar Oltchim Râmnicu Vâlcea nu ştie încă dacă poate fi prezentă la startul întrecerii. Este cea mai puternică echipă de club din România, semifinalistă a Champions League în sezonul trecut, iar acum principală favorită la câştigarea trofeului.

Situaţia de la Combinatul Chimic din Râmnicu Vâlcea riscă însă să spulbere această situaţie, o dată cu pierderea principalei surse de finanţare.

Treaba cu acţiunea de privatizare pe noi nu prea ne avantajează în perioada imediat următoare. Acesta este un proces care durează. În plus, nici nu ne putem baza pe faptul că investitorul care preia combinatul este dispus să investească în handbal. Oricum, trece timp, iar pentru noi nu este foarte bine. Noi nu avem bani ca să ne desfăşurăm activitatea acum„, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET preşedintele grupării vâlcene, Petre Berbecaru.

Mai mult, el avertizează că există riscul ca echipa să nu poată participa în cupele europene.

Am primit o mână de ajutor pentru perioada imediat următoare, dar nu suficient cât să ne putem duce activitatea până la capăt. Firmele din Râmnicu Vâlcea, chiar dacă sunt binevoitoare şi doresc să ne ajute, sunt firme mici, care nu au o putere deosebită şi nu pot să acopere deocamdată bugetul echipei. În momentul de faţă nu există bani pentru a începe Liga Campionilor. Sperăm să-i strângem. Desfăşurăm o activitate febrilă de a atrage sponsori„, a mai spus Petre Berbecaru, el adăugând că bugetul mediu lunar al echipei de handbal se apropie de 200.000 de euro.

Oltchim Râmnicu Vâlcea ar trebui să debuteze în noul sezon al grupelor Ligii Campionilor pe data de 14 octombrie, pe teren propriu, contra formaţiei austriece Hypo Niederösterreich. Din grupa Oltchimului mai face parte formaţia daneză Randers şi cea germană Buxtehuder.