Echipa Pandurii Târgu Jiu a beneficiat anul trecut de 1,4 milioane de euro sponsorizare de la stat

Companiile statului au mai sponsorizat anul trecut biserici şi federaţii de box. Doar două companii au virat către echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu 1,4 milioane de euro.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 10:53
Echipa Pandurii Târgu Jiu a beneficiat anul trecut de 1,4 milioane de euro sponsorizare de la stat

Complexurile energetice Turceni şi Rovinari au dat anul trecut şase milioane de lei echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, informează Romania TV. Asta în condiţiile în care acest gen de sponsorizări sunt interzise de FMI. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât sponsorizările sunt bugetate în bugetul companiilor de stat la capitolul cheltuieli de exploatare. Cele mai multe din companiile de stat care au dat bani sunt pe profit, dar sunt unele care au înregistrat pierderi. Este cazul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia care are pierderi istorice şi datorii foarte mari, atât către stat, cât şi către alţi furnizori.

În bugetul Complexului Energetic Turceni pentru anul 2011, fusese prevăzută suma de 4 milioane de lei pentru Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, compania urmând să beneficieze în schimb de avantaje de imagine: afişarea de bannere în incinta stadionului din Târgu Jiu sau alte stadioane unde au loc partide de fotbal, prezentarea parteneriatului dintre club şi echipa de fotbal în media centrale şi locale, imprimarea siglei Complexului pe echipamentul de joc al sportivilor.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului de Administraţie a Complexului Energetic Rovinari, de data aceasta din acest an, şi această companie a decis sponsorizarea aceluiaşi club de forbal, cu un milion de lei. Ca şi Complexul Turceni, şi cel de la Rovinari este membru asociat al clubului de fotbal din Târgu Jiu.