Echipa paralimpică a României, în tabără de antrenament la Liverpool

Echipa paralimpică română se află în tabăra de antrenament pre-paralimpic de la Knowsley - Liverpool, echipa de ciclism, respectiv rutierii Eduard Novak, Imre Torok, antrenorul Cristiano Valoppi şi echipa tehnică (mecanic, masor) fiind acolo din 13 august.

RomaniaTV.net
24 aug. 2012, 17:18
Echipa paralimpică a României, în tabără de antrenament la Liverpool

Comitetul Naţional Paralimpic a profitat de o bursă oferită de Comitetul de Organizare a jocurilor de la Londra tuturor ţărilor participante pentru o tabără de pregătire în Marea Britanie. „Am ales Knowsley, Liverpool, datorită facilităţilor şi accesibiliăţii şi faptului că este la standarde de vârf”, a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinta Comitetului Naţional Paralimpic.

Antrenamentul la ciclism se desfăşoară pe velodromul Manchester, unul din cele mai bune din Europa, iar în vecinătatea localităţii Knowsley se află rute cicliste excelente pentru pregătire. Proba de şosea se va desfăşura la Brands Hatch în 5-6 septembrie. Traseul conţine zone de urcare dificile, câteva zone plate şi curbe ce vor pune la încercare măiestria cicliştilor.

Jucătorul de tenis de masă Dacian Makszin se antrenează la centrul sportiv de la Greenbank, iar înotătorii la Centrul Wavertree, aflat la 10-12 minute de hotel. Echipa britanică se antrenează tot acolo.

Florin Cojoc, atletism, are Colegiul Sportiv Kirby, aflat tot în apropiere, care are cea mai bună pistă de alergare pentru sportivi cu dizabilităţi. Hotelul în care este cazată echipa are toate facilităţile pentru relaxare: bazin, saună, sală de forţă, restaurant cu meniu excellent diversificat. „Am dorit ca echipa să aibă cele mai bune condiţii de pregătire pentru Jocurile Paralimpice şi ei nu au avut până acum parte aşa ceva” spune preşedinta Comitetului Naţional Paralimpic.

Echipa va rămâne la Knowsley până în 26 august, când se vor muta cu toţii în satul paralimpic de la Stratford, Londra. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice va avea loc la 29 august, iar cea de închidere la 9 septembrie.

Jocurilor Paralimpice 2012, a 24-a ediţie a competiţiei între sportivii cu dizabilităţi fizice de pe toate continentele, va începe la Londra în 29 august, spiritul olimpic urmând să fie adus şi în Centrul Vechi al Capitalei, sâmbătă seară, de Ambasada Marii Britanii, se arată într-un comunicat.

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities (PCRM) şi trupa de dans Trouble Crew aduc spiritul olimpic în Centrul Vechi din Bucureşti printr-un eveniment de lansare a Jocurilor Paralimpice, sâmbătă seară, în Piaţa Sf. Anton.

„Ambasadorul britanic a ales nişte mesageri mai speciali pentru a transmite valorile olimpiadei – respectul, demnitatea, egalitatea şi înţelegerea – pe scena din faţa Hanului lui Manuc. Un grup de puşti şi puştoaice din Ferentari – prieteni vechi ai ambasadei – şi dansatorii de Trouble Crew vor uimi trecătorii cu mişcări de stree-dance care le-au adus premii copiilor şi recunoaştere la nivel naţional şi internaţional profesioniştilor de la Trouble Crew. Spectacolul se va deschide la ora 19.00 cu un discurs al ambasadorului Martin Harris şi cu dansul olimpiadei prezentat de copii, urmate de un spectacol de street dance al Trouble Crew şi Mini Trouble, trupa de juniori pregătită de şcoala de dans Trouble”.

Copiii invitaţi de ambasada britanică să deschidă evenimentul sunt membri ai Clubului de Educaţie Alternativă activ la trei şcoli dintr-o zonă de ghetou din cartierul Ferentari al Capitalei.