Echiparea tramvaielor cu staţii de comunicaţie ar fi putut evita tragedia de la Lujerului

Doar unul dintre cele trei tramvaie implicate în accidentul din Pasajul Lujerului era prevăzut cu staţie de comunicaţie, dar nu o putea folosi întrucât în pasaj nu este semnal, informează MEDIAFAX. Dacă toate tramvaiele ar fi avut sisteme de comunicaţie şi vatmanii ar fi putut comunica între ei sau cu dispeceratul poate tragedia din Pasajul Lujerului ar fi putut fi evitată.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 14:08
Echiparea tramvaielor cu staţii de comunicaţie ar fi putut evita tragedia de la Lujerului

Un vatman care s-a oprit la intrarea în pasaj după ce s-a produs accidentul a precizat că doar al doilea tramvai, care a reuşit să oprească la timp când a văzut celălalt tramvai oprit pe linie, are staţie de comunicaţie. El a mai spus că staţiile de comunicaţie nu pot fi utilizate în pasaj deoarece nu este semnal.

Tramvaiele noi au sisteme de comunicaţii, dar acolo în pasaj nu au semnal. Al doilea tramvai avea staţie, însă primul şi al treilea nu aveau„, a spus vatmanul.

Accidentul din Pasajul Lujerului s-a produs la ora 7.25, pe sensul spre Piaţa Presei, fiind implicate trei tramvaie de pe linia 41. Accidentul s-a soldat cu 76 de răniţi. Primul tramvai implicat în accident a rămas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, însă al treilea vagon nu a mai reuşit să oprească la timp şi a lovit cele două tramvaie din faţă oprite pe linie. În urma impactului, cel de-al doilea şi cel de-al treilea tramvai au deraiat.