Echipe canine instruite pentru VÂNĂTOAREA de telefoane mobile în penitenciare

Opt echipe canine ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost instruite de lucrători ai Autorităţii Naţionale a Vămilor să găsească telefoane mobile în închisori, informează un comunicat al autorităţii.

RomaniaTV.net
05 iun. 2013, 18:38
Echipe canine instruite pentru VÂNĂTOAREA de telefoane mobile în penitenciare

Ceremonia de absolvire a celor opt echipe a avut loc, miercuri, la Centrul de Instruire Echipe Mobile, Formare Echipe Canine şi Întreţinere a Dresajului Giurgiu, în prezenţa reprezentanţilor conducerii celor două instituţii, scrie Mediafax.

Programul de pregătire a fost desfăşurat în perioada aprilie – iunie şi a avut ca principal scop depistarea telefoanelor mobile în mediul penitenciar. În perioada de pregătire cele opt echipe canine au avut şi o „probă practică” în penitenciarele Giurgiu, Jilava şi Rahova, unde au descoperit 24 de telefoane mobile şi opt încărcătoare.

Echipele au fost instruite de lucrătorii vamali în baza Protocolului de cooperare între Autoritatea Naţională a Vămilor şi Admistraţia Naţională a Penitenciarelor.

În data de 14 septembrie 2012, la centrul de la Giurgiu, a avut loc ceremonia de absolvire a opt echipe canine antidrog, instruite în baza aceluiaşi protocol.

Citeşte şi Peste 10.000 de telefoane mobile, descoperite în penitenciarele din România în anul 2012