Eckstein Kovacs vrea să facă grădini de zarzavaturi în Cluj

Candidatul UDMR la Primăria municipiului Cluj-Napoca a venit cu o propunere inedită: înfiinţarea de grădini de zarzavaturi unde localnicii să poată cultiva ce le este necesar.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 12:20
Eckstein Kovacs vrea să facă grădini de zarzavaturi în Cluj

Eckstein Kovacs Peter a inclus în programul său electoral în cursa pentru Primărie proiectul „Grădinile Clujului”. Acesta prevede concesionarea de către municipalitate a unor parcele de de 500-700 de metri pătraţi pe care localnicii să cultive zarzavaturi şi unde „să iasă la aer curat”.

„Proiectul «Grădinile Clujului», e o idee aşa de bună că nu am inclus-o în program ca să nu mi-o fure ceilalţi candidaţi. E un proiect care ar duce la satisfacerea unei nevoi absolut umane şi normale a orăşeanului, care doreşte să iasă la aer curat în apropiere şi să cultive zarzavatul şi fructul propriu”, a explicat Eckstein Kovacs.

Candidatul UDMR a precizat că municipalitatea ar urma să concesioneze parcele de 500-700 de metri pătraţi către localnici, care vor putea ridica numai construcţii de lemn, pentru care nici nu vor avea nevoie de autorizaţie. Timp de 10 ani, cei care vor lua terenul în concesiune vor putea să îl folosească pentru cultivare de zarzavaturi şi recreere. „Vor fi contracte foarte severe în caz că se fac afaceri cu aceste terenuri şi în caz că în loc de cultivare de zarzavat şi recreaţie s-ar folosi pentru altceva”, a precizat Eckstein.

Printre altele, programul electoral al lui Eckstein Kovacs prevede o administraţie publică orientată către cetăţean, amenajarea unui centru istoric atractiv, îngrijirea vârstnicilor şi a bolnavilor, realizarea „Oraşului Digital”, destinat rezolvării problemelor administrative de acasă prin intermediul internetului, şi amenajarea a 20.000 de locuri de parcare.