Eclipsa fără ochelari: Un tânăr care a privit cu ochiul liber fenomenul astronomic a ajuns la spital

Publicat: Vineri, 20 Martie 2015 22:38 // Actualizat: Vineri, 20 Martie 2015 22:38 // Sursa: romaniatv.net

Un tânăr din Marea Britanie a ajuns la spital după ce a ignorat sfaturile specialiştilor privind protecţia ochilor cu ochelari speciali, cu ocazia eclipsei de vineri, fenomen astronomic ce a putut fi observat şi din România.

Tânărul britanic, din Scunthorpe, s-a uitat direct, cu ochiul liber, la eclipsă, direct către Soare. După un timp, ochii au început să îl usture şi să vadă înceţoşat. 

Tânărul şi-a dat seama că ignorând avertismentele specialiştilor şi-a pus în pericol sănătatea ochilor săi şi s-a dus repede la spital, pentru ajutor medical.

Citeşte şi AVERTISMENT: "Nu priviţi direct către Soare în timpul ECLIPSEI, pot apărea arsuri retiniene grave"

După ce l-au consultat, medicii au constat că bărbatul suferise leziuni la nivelul retinei . El a rămas în spital, sub observaţie medicală.

Specialiştii au avertizat că pericoluleste foarte mare în asemenea cazuri, cum este cel al tânărului britanic, deoarece chiar şi după numai câteva secunde de privit o eclipsă de soare fără ochelari speciali poate duce la leziuni ale retinei şi, cu timpul, la scăderea vederii până la orbire.

 

 

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 mar 23:10
...Un tânăr din Marea Britanie a ajuns la spital după ce a ignorat sfaturile specialiştilor privind protecţia ochilor cu ochelari … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
20 mar 22:58
...ochilor cu ochelari speciali, cu ocazia eclipsei de vineri, fenomen astronomic ce a putut fi observat şi din România. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
Cuvinte Cheie:...
20 mar 22:51
...class="ftpimagefix" style="float:left"> Un tânăr din ...
20 mar 22:49
...lt IE 9]>
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H