Eco-Music-Art, un festival de sculptură, muzică şi ecologie, în Parcul Titan, până pe 31 august

Eco-Music-Art, un festival de sculptură, muzică şi ecologie, va avea loc în Parcul Titan din Bucureşti, de sâmbătă până pe 31 august.

08 aug. 2013, 16:34
Eco-Music-Art, un festival de sculptură, muzică şi ecologie, în Parcul Titan, până pe 31 august

Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor, scrie Mediafax.

În cadrul evenimentului, o statuie ecvestră uriaşă va fi montată în Parcul Titan sâmbătă, începând cu ora 17.00. Cu o înălţime de 7,50 metri, fără piedestal, şi realizată numai din oţel, în atelierele Altax, statuia – o creaţie a artistei Mihaela Diaconu -, numită Calul Titanilor, inaugurează Tabăra de creaţie Sculptura Mileniului 3 – Eco-Music-Art.

Programul se desfăşoară în perioada 10 – 31 august, în Parcul Titan, cu participarea sculptorilor Bogdan Hojbotă, Misha Diaconu, Carmen Tepşan, Corneliu Tache, Mara Breza şi Titi Ceară. Atelierele de sculptură se desfăşoară zilnic între orele 9.00 şi 21.00, iar, în fiecare weekend, sunt deschise discuţiilor cu publicul doritor, între 11.00 – 13.00.

La finalul taberei, cele şase lucrări în marmură, lemn şi oţel vor rămâne în Parcul Titan.

Eco-Music-Art este un mixaj de sculptură, muzică şi ecologie, organizatorii implicându-se, prin acţiuni ecologice, şi în responsabilizarea audienţei privind problemele de protecţie a mediului, cu participarea Asociaţiei Environ România şi Ecotic – pentru un mediu curat.

World Wide Fund (WWF) România va participa la eveniment pe 16 şi 17 august, în cursul după-amiezii, pentru a vorbi publicului despre proiectele de conservare a naturii derulate în ţara noastră şi modalităţile în care acestea pot fi sprijinite.

În fiecare weekend nu va lipsi muzica, iar sculptorilor şi voluntarilor ecologişti li se vor alătura, pentru a susţine concerte, Dan Helciug, Mihai Mărgineanu, Emeric Imre, El Negro, The Band.

Intrarea publicului la evenimente este liberă.