Ecobanca: Bucureştenii pot recicla deşeurile electrice la puncte de colectare mobile

Ministrul Mediului, Rovana Plumb a inaugurat, joi, în Parcul Herăstrău, proiectul „Ecobanca - Banca ta de reciclare” . Proiectul, iniţiat de Asociaţia Environ, consta în amplasarea, în zone aglomerate, de puncte de colectare mobile pentru deșeuri electrice și electronice (DEEE) şi deșeuri de baterii și acumulatori (DBA).

30 mai 2013, 19:31
Ecobanca: Bucureştenii pot recicla deşeurile electrice la puncte de colectare mobile

Demersul urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a pericolului risipirii resurselor naturale şi eliminării necontrolate a acestui tip de deșeuri, precum şi încurajarea unui comportament responsabil în rândul populaţiei, transmite Ministerul Mediului.

„Ca ministru al Mediului, apreciez iniţiativa Environ de a aduce punctele de colectare cât mai aproape de cetăţeni. Este un aspect foarte important, fiindcă astfel ei vor putea să sprijine efortul nostru comun de a proteja mediul. Prin asemenea gesturi nu facem altceva decât să arătăm că ne pasă de g eneraţiile care vin. Este o datorie pe care o avem fiecare dintre noi”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Această acțiune, care vine în întâmpinarea bucureștenilor, se încadrează în obiectivele stabilite prin Strategia Naţională de Gestionare a Deşeurilor.

La eveniment, au mai fost prezenţi Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu şi ministrul Învăţământului, Remus Pricopie.