Ecologiştii au perturbat accesul pe aeroportul londonez Heathrow

Manifestanți ecologiști care se opun construirii unei a treia piste la Heathrow perturbau joi accesul rutier în aeroportul londonez, cel mai mare din Europa după numărul de pasageri, au indicat gestionarul platformei și poliția, care a arestat mai multe persoane.

26 nov. 2015, 14:55
Ecologiştii au perturbat accesul pe aeroportul londonez Heathrow

”O manifestație are loc într-un tunel care deservește aeroportul și acțiunea afectează în prezent traficul în jurul terminalului central și al terminalelor 2 și 3”, a indicat un purtător de cuvânt al aeroportului.

”Poliția este la fața locului, iar noi îi sfătuim pe pasageri să-și rezerve mai mult timp pentru a merge astăzi la aeroport”, a adăugat el.

Gestionarul aeroportului a luat măsuri pentru a le permite automobiliștilor să-i evite pe manifestanți și îi sfătuiește, de asemenea, pe pasageri să se îndrepte către terminalele 4 și 5, al căror acces nu este blocat.

Citeşte şi Alertă de securitate la Londra, aproape de Buckingham: S-a descoperit un pachet suspect. O clădire, evacuată

Poliția a indicat la rândul său că a arestat cinci persoane și a confiscat trei vehicule utilizate de către manifestanți pentru a bloca circulația, informează Agerpres.

Manifestanții vor să protesteze față de o posibilă construire a unei a treia piste la Heathrow, o soluție preconizată în vară de comisia însărcinată să facă o proiecție de viitor asupra aeroporturilor londoneze.

”Guvernul trebuie să aleagă: construirea de noi piste sau încetarea haosului climatic”, a declarat un purtător de cuvânt al asociației „Plan stupid”, care se opune dezvoltării transportului aerian.