Economia Asiei se prăbuşeşte după coronavirus! În Hong Kong fiecare locuitor va primi din partea statului 1.300 de dolari

Autorităţile din Hong Kong vor oferi cadouri în bani rezidenţilor adulţi, pentru a stimula cheltuielile şi a reduce sarcina financiară.

26 feb. 2020, 07:54
Economia Asiei se prăbuşeşte după coronavirus! În Hong Kong fiecare locuitor va primi din partea statului 1.300 de dolari

Ca parte a bugetului anual, a fost anunţat că 1.280 de dolari americani vor fi oferiţi fiecărui adult cu vârsta de peste 18 ani. Este vorba despre aproximativ 7 milioane de oameni.

Economia teritoriului controlat de China a fost afectată de lunile de proteste violente, iar recent, de impactul coronavirusului. Oraşul a înregistrat 81 de cazuri de infectare şi 2 decese.

Economia Hong Kong are de înfruntat provocări enorme anul acesta„, a spus miercuri Paul Chan, ministru de Finanţe. „După o analiză atentă, am decis să dăm 10.000 HK$ rezidenţilor permanenţi cu vârste de peste 18 ani, pentru a încuraja şi stimula consumul local, pe de o parte, şi pentru a reduce sarcina financiară pentru oameni, pe de altă parte„.

Autorităţile vor reduce şi chiriile pentru locuinţele publice şi taxele pe salarii şi proprietăţi.

Citeşte şi Primele declaraţii ale italianului depistat cu coronavirus după ce s-a întors din România. „Mi-a fost frică”

Deficitul bugetar este estimat că va creşte la 18 miliarde de dolari americani până în 2021, un record pentru teritoriu.

Săptămâna trecută, Hong Kong a anunţat crearea unui fond pentru sprijinirea afacerilor afectate de coroavirus – precum restaurante şi operatori de turism.


loading...