Primele declaraţii ale italianului depistat cu coronavirus după ce s-a întors din România. „Mi-a fost frică”

Italianul confirmat cu coronavirus într-un spital din Rimini după ce s-a întors din România a fost făcut primele declaraţii. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, a mărturisit că i-a fost frică şi spune că acum se simte bine pentru că nu mai are febră.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 07:41
Primele declaraţii ale italianului depistat cu coronavirus după ce s-a întors din România. „Mi-a fost frică”

Italianul este internat de luni în Spitalul de Boli Infecţionase din Rimini, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. El a povestit că s-a întors de curând dintr-o călătorie de patru zile în România.

„Acum nu-mi mai este frică”, a declarat italianul pentru ilrestodelcarlino.it.

În interviul acordat presei italiene, bărbatul confirmat pozitiv cu coronavirus a spus că starea lui de sănătate s-a ameliorat.

„Mă simt mai bine, după cum spun şi medici. Nu mai am febră.

Italianul a precizat că s-a întors sâmbătă din România, iar avionul cu care a călătorit a aterizat pe aeroportul din Bologna.

„Când am ajuns, nu aveam nimic. Nu aveam febră”, a spus el.

Bărbatul de 71 de ani, care locuieşte în Cattolica, a spus că a fost în Craiova, dar a mărturisit că nu s-a îmbolnăvit acolo.

Citeşte şi: Bărbat întors recent din România, confirmat cu coronavirus în Italia. A stat în Craiova şi în Bâlteni, unde a sacrificat un porc

Potrivit presei italiene, bărbatul este căsătorit cu o româncă. Autorităţile italiene au confirmat cazul şi viaţa bărbatului nu este pusă în pericol.

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a declarat că au loc verificări pe raza comunei Bâlteni și în satul Peșteana Jiu, unde italianul ar fi fost prezent la o partidă de vânătoare.

„Italianul ar fi ajuns în Gorj. Sunt mai multe echipe pe teren. Ar fi fost însoțit la Bâlteni, satul Peșteana Jiu. Ar fi fost în Gorj din câte se pare. Trebuie să facem exact verificările. Aplicăm toate procedurile. Să vedem ce măsuri vom lua. Luăm măsuri preventive cu persoanele cu care a intrat în contact. Dacă testele transmise la laboratoarele din București ies pozitive, atunci se iau alte măsuri la nivelul localității.”, a declarat prefectul de Gorj, Cristinel Rujan.

Primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, a precizat că se află pe teren, chiar în zonele unde s-a aflat în vizită italianul. Potrivit edilului, italianul și-a vizitat rudele şi ar fi fost sacrificat un porc. De asemenea, ar fi avut loc vizite la proprietățile din Bâlteni și din Târgu Jiu.

„Au venit la Bâlteni cetățeanul italian, alături de cine era însoțit. Au stat vreo câteva zile. Acm două zile au plecat. Ei au tăiat aici un porc. Și-a vizitat rudele. Au fost la proprietățile din Bâlteni și din Târgu Jiu, din câte știu eu. Eu sunt pe teren cu viceprimarul, să verificăm tot ce ni s-a solicitat de către autorități. O să facem informări către prefect și către Consiliul Județean”, a declarat Vasile Vlăduleanu, edilul din Bâlteni.

Citeşte şi: Primul caz de coronavirus, confirmat în sudul Germaniei! Un bărbat de 25 de ani a fost testat pozitiv

Peste 2.700 de oameni au murit din cauza coronavirus

China a anunţat miercuri 52 de decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce duce la 2.715 totalul cumulat al victimelor de la apariţia pneumoniei virale în luna decembrie 2019 în provincia Hubei (centru).

Citeşte şi: Metrorex anunţă măsuri pentru prevenirea contaminării cu CORONAVIRUSloading...