Celebru economist, avertisment referitor la economia globală: ”Scăpaţi de tot ce înseamnă active de hârtie! Dumnezeu să aibă milă de noi”

Reputatul economist american Robert Kiyosaki, autorul celebrei cărţi „Tată bogat, tată sărac”, avertizează asupra viitorului economic al planetei. El este de părere că economia globală este „cea mai mare bulă din istorie”, o afirmație care vine după cea mai recentă predicție economică sumbră pe termen lung.

08 dec. 2022, 15:14
Celebru economist, avertisment referitor la economia globală: ”Scăpaţi de tot ce înseamnă active de hârtie! Dumnezeu să aibă milă de noi”

Kiyosaki spune că nu mai investește în produse precum acțiuni și obligațiuni. Totodată, el le sugerează investitorilor să renunțe la activele de hârtiec şi să se orienteze către Bitcoin şi Ethereum.

Celebru economist, avertisment referitor la economia globală: ”Dumnezeu să aibă milă de noi”

Mulți dintre voi știu că nu mai investesc în acțiuni, obligațiuni, ETS sau MF. Vă rog să NU ascultați ce voi spune în continuare: Aș scăpa de tot ce înseamnă active de hârtie. Economia mondială nu este o „Piață”. Cred că economia este cea mai mare bulă din istoria lumii. Dumnezeu să aibă milă de noi toți”, a spus el, potrivit capital.ro. Economia globală a fost afectată de factorii macroeconomici predominanți, de inflația ridicată și creșterea ratelor dobânzii.

Specialistul recomandă investiţiile în cripto

Efectele se resimt chiar şi pe piețele cripto, dar, cu toate acestea, Kiyosaki este optimist în ceea ce privește Bitcoin și metalele prețioase, susținând că produsele vor deveni mai puternice chiar dacă economia este în pragul colapsului. Piața cripto a fost lovită de prăbușirea FTX, dar Kiyosaki a subliniat că Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) au șanse să-şi revină.

Citeste si Românii de la Crypto Data intenționează să cumpere platforma FTX, lovită de faliment, care a dus la prăbușirea pieței criptomonedelor

Sunt încă destul de optimist în privința Bitcoin, dar nu considerați argintul și ETF-ul de argint același lucru. Nici Bitcoin nu este același lucru cu Sam Bankman-Fried. FTX este problema. Încă sunt în favoarea Bitcoin. Nu sunt împotrivă, așa cum sunt mulți oameni din categoria mea de vârstă, pentru că cred că Bitcoin este puternică. De fapt, sunt mai interesat de blockchain și dețin Ethereum”, a explicat Robert Kiyosaki.

Kiyosaki a anticipat că Bitcoin ar putea atinge pragul de 1 milion de dolari în cinci ani, el având convingerea că revoluția Bitcoin „va fi mai mare decât revoluția prafului de pușcă”.

Citeste si Buget 2023. Guvernul mizează pe o creştere a economiei de 2,8% și speră la o inflație de de 8%. Deficitul bugetar este estimat la 4,4% din PIB