Economica.net: Daniel Zamfir, şef peste ASF, arbitrul pensiilor, asigurărilor şi Bursei

Senatorul Daniel Zamfir, cunoscut pentru pachetul de legi antibănci sau "legile anticămătărie", ar putea prelua funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, rămasă liberă după plecarea lui Leonardo Badea pe poziția de viceguvernator BNR, scrie Economica.net. Daniel Zamfir a confirmat discuțiile și spune că propunerea a venit din PSD.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 08:23
Economica.net: Daniel Zamfir, şef peste ASF, arbitrul pensiilor, asigurărilor şi Bursei

„Există niște discuții, vom vedea ce se întâmplă. Eu sunt interesat de acest post, iar propunerea a venit din PSD, în urmă cu câteva săptămâni. Anul trecut și premierul (nr: Viorica Dăncilă) mi-a făcut o propunere în acest sens”, a confirmat, pentru ECONOMICA.NET, Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir a devenit cunoscut opiniei publice în contextul în care a fost, împreună cu avocatul Gheorghe Piperea, promotorul unora dintre legile care au schimbat complet sistemul bancar. Printre acestea legea dării în plată, legea conversiei creditelor în franci sau legea insolvenței personale. Pe traseul legislativ se află, în diverse faze, și alte inițiative ale lui Zamfir, cum ar fi legea plafonării dobânzilor sau legea privind recuperatorii de credite. 

Citeşte mai mult pe Economica.net