Statul decontează 300 de lei pe zi pentru fiecare persoană în carantină, proiect de HG

Ministerul Sănătăţii (MS) va fi suplimentat cu 42 de milioane de lei ca să asigure transferurile către bugetele locale pentru decontarea cheltuielilor pe perioada carantinei, în contextul evoluţiei COVID-19 în ţara noastră. Ministerul de resort a luat în calcul un scenariu în care 10.000 de oameni vor fi carantinaţi din cauza noului coronavirus. Pentru două săptămâni de carantină statul decontează 4.200 de lei pentru fiecare om carantinat, se arată într-un proiect de HG pus în dezbatere publică de MS, conform economica.net.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 11:34
Statul decontează 300 de lei pe zi pentru fiecare persoană în carantină, proiect de HG

Ministerul Sănătăţii a lansat recent în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care stabileşte tipul cheltuielilor decontate pentru oamenii carantinaţi din cauza COVID-19 şi nivelul acestora, precum şi modul în care vor fi cheltuiţi aceşti bani, potrivit economica.net

Bugetul Ministerului Sănătăţii se suplimentează cu 42 de milioane de lei în anul 2020, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Cu aceşti bani se vor asigura transferurile către bugetele locale pentru decontarea cheltuielilor pentru carantină. MS a stabilit suma antemenţionată luând în calcul scenariul în care 10.000 de oameni vor avea nevoie de carantină pe o perioadă de două săptămâni.

În spațiile pentru carantină trebuie să se asigure tratamentele necesare persoanelor cu afecțiuni medicale preexistente, servicii de curaţenie, lenjerie (minimum două rânduri de lenjerie per pat) şi prosoape, îmbrăcăminte corespunzătoare (două pijamale per persoană şi două perechi de papuci de unică folosinţă), protecţia bagajelor oamenilor carantinaţi, mijloace de comunicare necesare, dacă este posibil într-o limbă pe care aceşti oameni o înţeleg.

Citeşte mai mult pe economica.net