Economist Intelligence Unit: Top 10 al celor mai sigure oraşe din lume GALERIE FOTO

A fost dezvăluit topul celor mai sigure 10 orașe din întreaga lume. Analiza a fost făcută de către Economist Intelligence Unit.

30 aug. 2019, 16:54

Ce face orașul perfect? O excursie la un muzeu sau două, vizitând locațiile semnificative, încercând toate delicatesele locale sau mersul la un bar perfect? Oricare ar fi criteriile dvs., un lucru este sigur – doriți să călătoriți undeva unde vă simțiți în siguranță, scriu jurnaliștii de la CNN.

Indicele de siguranță al orașelor 2019 (SCI) al Economist Intelligence Unit a clasat 60 de destinații din întreaga lume în ceea ce privește securitatea digitală, securitatea sănătății, infrastructura și siguranța personală.

Tokyo a fost desemnată destinația cea mai sigură din lume. Cea mai populată metropolă de pe Pământ câștigă un scor de 92,0 din 100 posibile.

Singapore este pe poziția a doua cu 91,5 puncte și o altă metropolă japoneză, Osaka, pe locul trei, cu 90,9 puncte. Nu există riscuri mari acolo. Aceste orașe au format și primele trei locuri în cele două clasamente SCI anterioare, desfășurate în 2015 și 2017.

Orașele europene, inclusiv Amsterdam – care luptă cu probleme de turism – și Copenhaga, cunoscute pentru casele sale pitorești de pe malul apei și pentru stilul de viață „higge”, au fost de asemenea în top 10, pe poziția patru, respectiv opt.

Singurul oraș american care a ajuns în top 10 a fost Washington DC (pe poziția 7).
Top 10 cele mai sigure orașe din lume

1. Tokyo, Japonia
2. Singapore
3. Osaka, Japonia
4. Amsterdam, Olanda
5. Sydney, Australia
6. Toronto, Canada
7. Washington DC, US
8. Copenhaga, Danemarca
9. Seoul, Coreea de Sud
10. Melbourne, Australia