Economistul care a anticipat criza economică din 2008 crede că în curând va începe cel de-Al Treilea Război Mondial

Nouriel Roubini, cunoscut drept „Doctorul Apocalipsă", crede că omenirea se află abia la începutul unui lung șir de necazuri. Celebrul economist e de părere că în curând va începe cel de-Al Treilea Război Mondial. 

19 oct. 2022, 10:44
Economistul care a anticipat criza economică din 2008 crede că în curând va începe cel de-Al Treilea Război Mondial

Lumea este amenințată de o mulțime de conflicte, avertizează economistul care a anticipat criza economică din 2008-2009. Nouriel Roubini are și argumente, în acest sens.

Pe lângă războiul SUA – Rusia, cu Ucraina stat-proxy, noi tensiuni ar putea escalada. Din Iran ar putea izbucni un nou conflict nuclear, din cauza pretențiilor acestui stat asupra Taiwanului, pe care l-ar putea revendica militar.

„Negocierile între SUA și Iran privind noul acord nuclear nu duc nicăieri, iar Israelul spune că, dacă [Iranul] va deveni nuclear – și sunt la un pas de asta – îi vom ataca”, a subliniat Roubini.

 

Cum se va desfășura marele război, în viziunea lui Nouriel Roubini

 

De asemenea, SUA și China ar putea intra într-un nou Război Rece, care ar urma să escaladeze într-un conflict militar foarte „fierbinte”, după ce Xi Jinping va fi confirmat lider suprem, pe viață. Astfel, liderul de la Beijing ar putea încerca să unifice Taiwanul cu China.

„Cred că în următorii 5-10 ani va veni vremea în care se va declanșa o confruntare între SUA și China pe tema Taiwanului, iar acest lucru ar putea fi un factor declanșator al transformării acestui război rece într-un război fierbinte. Așa ajungem la al treilea război mondial”, a declarat economistul.

State cu regimuri totalitare asumate precum Rusia, China, Iran, Coreea de Nord și Pakistan ar putea crea noi tensiuni pe glob, pentru că „în esență, ei contestă ordinea economică, socială și geopolitică pe care SUA, Europa și Occidentul au creat-o după cel de-Al Doilea Război Mondial”, susține Roubini, într-un interviu oferit pentru Yahoo Finance.