Elon Musk, mesajul de pe Twitter care ar putea schimba soarta războiului din Ucraina

De la începutul războiului din Ucraina, Musk a donat Ucrainei terminale pentru serviciul său de conexiune prin satelit Starlink

15 oct. 2022, 23:13
Elon Musk, mesajul de pe Twitter care ar putea schimba soarta războiului din Ucraina

Compania SpaceX va continua să finanţeze reţeaua de internet Starlink în Ucraina, a anunţat, sâmbătă, Elon Musk, la o zi după după ce a spus că nu-şi mai permite să facă asta, relatează AFP şi Reuters.

„La naiba. Chiar dacă Starlink pierde în continuare bani şi alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanţăm guvernul ucrainean pe gratis”, a scris pe Twitter cel mai bogat om din lume.

RĂZBOI în Ucraina. Bombardiere nucleare ruseşti, în apropiere de graniţa NATO. O rachetă a lovit Kievul

Reuters precizează că nu este clar deocamdată dacă oferta lui Musk este sinceră sau dacă nu cumva este vorba de sarcasm.

Antreprenorul multimiliardar, fondatorul SpaceX, a solicitat vineri Departamentului Apărării al Statelor Unite să-şi asume costurile presupuse de utilizarea sateliţilor săi Starlink pentru facilitarea comunicaţiilor din Ucraina, pe care i-a pus la dispoziţie până acum în mod gratuit.

Elita rusă așteaptă o schimbare a puterii la Kremlin după prelungirea războiului din Ucraina. „Toată lumea așteaptă altceva decât ceea ce se întâmplă acum. Se coace timpul pentru o schimbare a sistemului politic”
SpaceX a transmis Pentagonului că ar putea sista acest serviciu dacă nu îi va achita câteva zeci de milioane de dolari în fiecare lună.

De la începutul războiului din Ucraina, Musk a donat Ucrainei terminale pentru serviciul său de conexiune prin satelit Starlink, comunicaţiile prin internet din această ţară fiind întrerupte de bombardamente.

Antreprenorul a atenţionat că această operaţiune a costat SpaceX până acum 80 de milioane de dolari, sumă care ar urma să ajungă la peste 120 de milioane de dolari până la sfârşitul acestui an şi la 400 de milioane în următoarele 12 luni.