Economistul Ilie Șerbănescu avertizează românii. Scenariu negru pentru 2023: „Acesta e cel mai mare pericol” | EXCLUSIV

România se află pe marginea prăpastiei, crede economistul Ilie Șerbănescu. În opinia sa, țara noastră se îndreaptă către un scenariu și mai negru. 

26 oct. 2022, 22:03
Economistul Ilie Șerbănescu avertizează românii. Scenariu negru pentru 2023: „Acesta e cel mai mare pericol” | EXCLUSIV

Românii trebuie să se pregătească pentru un mix de crize, pentru anul 2023, crede Ilie Șerbănescu.

„Părerea mea este că pericolul cel mai mare al perioadei actuale este că prelungirea acestor prețuri înalte va transofrma o criză de prețuri într-o criză de producție și acest lucru e valabil și pentru energie, și pentru alimente. Adică vom crea un deficit mereu mai mare atât de energie, deși avem resurse – dar nu contează dacă nu le și controlăm noi…”, a declarat Ilie Șerbănescu, la România TV.

Ilie Șerbănescu: „Guvernul României nu are nicio strategie”

 

Guvernul României nu are nicio soluție concretă pentru cetățeni, crede Ilie Șerbănescu. Altfel spus, fiecare e pe cont propriu.

„(…) Așa cum nu avem cum să ne apărăm pentru că nu avem o strategie pe energie, așa nu avem o strategie pe alimentație, e o țară fără o strategie de securitate alimentară. Așa ceva înseamnă că dacă se întâmplă ceva, se alege praful. Degeaba reglementăm, cum vrea PSD-ul… Dar când reglementezi când nu ai în mână tot lanțul, muți problema dintr-un sector în altul. Dacă suportă statul, nu tot noi (n.r. – cetățenii) suportăm?!

(…) Trebuie să fii un stat cu instalație. De exemplu, Spania (n.r. – ca să-ți asumi măsuri ferme în energie)…”, a mai transmis fostul ministru din perioada „Emil Constantinescu”.