Economistul Ilie Șerbănescu, revoltat pentru că multinaționalele nu se supun regimului fiscal din România: „Justiția nu face nimic la stăpâni” | EXCLUSIV

În vreme ce românii - angajații, pensionarii și afaceriștii locali trebuie să plătească taxe și impozite din ce în ce mai mari, iar prețurile la energie, alimente și medicamente au explodat brusc, companiile-mamut, care dețin monopolul în România, continuă să vireze către statul român sume infime. 

16 aug. 2022, 21:39
Economistul Ilie Șerbănescu, revoltat pentru că multinaționalele nu se supun regimului fiscal din România: „Justiția nu face nimic la stăpâni” | EXCLUSIV

Economistul Ilie Șerbănescu s-a declarat revoltat de pasivitatea clasei politice de la București și a justiției din țara noastră.

„Găsiți o explicație în faptul că cei care au de plătit impozite la stat – unii dintre ei – companiile străine nu sunt căutate de justiție? Ce pretenție să am eu de la unul care dă foc (n.r. – explicații referitoare la problema incendiilor din România)? 

Asta e subordonarea într-o colonie. Colonia are stăpâni. Străinii sunt stăpâni și justiția nu face nimic la stăpâni. Asta este, simplu”, a declarat fostul ministru, marți seara, pentru România TV.

Analistul politic Gelu Vișan împărtășește același punct de vedere cu economistul Ilie Șerbănescu.

„Laura Codruța Koveși anchetază doar colonia Bulgaria, colonia România. De asta a fost pusă la Parchetul European, ca să ancheteze Europa de Est. Noi chiar am devenit o colonie, îi dau dreptate domnului Șerbănescu. Când ai nevoie de ceva, pui mâna pe telefon și suni la Bruxelles”, a comentat Vișan.

 

Îngrijorarea lui Ilie Șerbănescu

 

Ceid doi analiști au comentat și pe tema vaccinurilor COVID, ineficient în oprirea infectării, a îmbolnăvirii și a eliminării riscului de deces.

„Este un eșec al vaccinului. Dacă acum vaccinații și nevaccinații sunt egali, nu e diferență, înseamnă ca acel vaccin nu a fost vaccin.

Să nu înceapă de acum nefericirile! Acel vaccin să nu fi perturbat procesul de imunizare naturală, asta ar fi grav”, a mai avertizat Șerbănescu.