Ediția din acest an a Eurovisionului, înlocuită cu un spectacol TV alternativ

EUROVISION 2020, ediţia care a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, va fi înlocuită de o emisiune TV alternativă care își propune propune să unească Europa pe fondul pandemiei de coronavirus. Spectacolul va fi difuzat pe 16 mai, ora 19.00, la aceeași dată la care ar fi trebuit să se desfășoare celebra competiție.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 08:29
Ediția din acest an a Eurovisionului, înlocuită cu un spectacol TV alternativ

Emisiunea se va numi „Europe Shine a Light”, titlul fiind inspirat de melodia „Love Shine a Light” a formaţiei britanice Katrina and the Waves, care a câștigat Eurovisionul în 1997.

Emisiunea este produsă de televiziunea olandeză, cea care ar fi trebuit să transmită în direct ediția de anul acesta a Eurovisionului, ce s-ar fi desfășurat la Rotterdam. Spectacolul TV alternativ a fost înregistrat fără public, potrivit European Broadcasting Union (EBU), citat de agerpres.ro

Încurajăm toate posturile care trebuiau să participe la Concursul Eurovision de anul acesta şi membrii EBU din alte ţări să transmită acest spectacol în spiritul unităţii şi al comuniunii„, a transmis Jon Ola Sand, directorul competiţiei muzicale.

Concret, cei 41 de interpreți care ar fi urmat să concureze la ediția de anul acesta au înregistrat un hit anterior de la Eurovision, fiecare din propria țară. Gazdele show-ului TV sunt aceiași trei prezentatori care ar fi urcat și pe scena show-ului live.