Edi Iordănescu, la un pas de moarte în cantonamentul Rapidului! Cine i-a salvat viața viitorului selecționer al României

Edi Iordănescu, viitorul selecţioner al României, a jucat fotbal la Steaua, Sportul Studențesc, Panionios, Diplomatic Focșani, Rapid, Rocar, Alki Larnaca, Petrolul și FC Vaslui, însă nu a fost un jucător notabil.

25 ian. 2022, 09:04
Edi Iordănescu, la un pas de moarte în cantonamentul Rapidului! Cine i-a salvat viața viitorului selecționer al României
Edi Iordănescu, la un pas de moarte dintr-o eroare medicală

Edi Iordănescu, la un pas de moarte dintr-o eroare medicală! Fiul cel mare al fostului selecționer al României, Anghel Iordănescu, a trecut printr-un un moment de cumpănă pe când era la Rapid, când a fost la un pas de moarte!

Edi Iordănescu, la un pas de moarte dintr-o eroare medicală!

Edi Iordănescu a povestit pentru GSP că la un meci amical la Braşov, cu Tractorul, un adversar i-a pus crampoanele pe spate şi a ajuns la spital. Doctorii l-au asigurat că nu are nimic şi a urcat cu echipa în Poiană, în cantonament. Doctorul de atunci al Rapidului, Marian Dumitru, şi-a dat însă imediat seama că ceva nu e în regulă şi l-a adus de urgenţă la Spitalul Militar din Bucureşti. „Aveam hemoragie internă la rinichi, două luni am stat pe perfuzii, iar un an am fost out! Dacă rămîneam în noaptea aia în cantonament, îmi era fatal”, a declarat Edi Iordănescu.

Cine este Arabella, femeia care l-a transformat pe Edi Iordănescu radical după relaţia cu Delia

Viitorul selecţioner a debutat pentru Steaua în primăvara anului 1996. În ultima etapă a sezonului, când Steaua era deja matematic campioană, s-a deplasat să joace la Sibiu, cu Inter, iar Țițu Dumitriu l-a introdus în minutul 60, în locul lui Filipescu. Echipa de atunci: Stelea – Panait, Csik, B. Bucur, Pârvu – Filipescu (60 Ed. Iordănescu), Gâlcă, N. Răducan, L. Roșu (46 A. Stoica) – Vlădoiu (59 R. Nagy), S. Ilie.

Edward Iordănescu, selecţioner la echipa naţională a României. S-a înţeles cu FRF pentru postul refuzat de alţi patru antrenori

Edi Iordănescu a abandonat cariera de fotbalist la doar 26 de ani și s-a dedicat antrenoratului. Cele mai importante echipe la care a lucrat sunt ASA Tg. Mureş, Pandurii Tg. Jiu, Astra Giurgiuu, ŢSKA Sofia, CFR Cluj şi FCSB. Are în palmares un titlu şi două Supercupe ale României, toate trofeele fiind cucerite cu CFR Cluj.