Edilii din Focşani au cheltuit 40.000 de euro pe trei statui VIDEO

După ce un primar din Slobozia a cheltuit zeci de mii de lei pe brăduţi ornamentali, alt primar, de data aceasta din Focşani a plătit cu largheţe 40.000 de euro pe trei sculpturi. Şi asta chiar dacă mai multe străzi din oraş sunt impracticabile.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 14:36
Edilii din Focşani au cheltuit 40.000 de euro pe trei statui VIDEO

Cele trei sculpturi au răsărit în trei sensuri giratorii din Focşani. În viziunea artiştilor, piesele ar reprezenta Unirea. Locuitorii sunt nemulţumiţi de investiţiile neinspirate ale aleşilor locali. „Ăsta nu-i niciun simbol nimic. Cine poate să spună că asta e Unirea?”, a spus nedumerit un focşănean.

După spusele reprezentanţilor Primăriei, suma iniţială pentru cele trei sculpturi a fost de şase mii de euro. Edilul însă a spus că s-a strecurat o greşeala şi factura finală a fost de 40 de mii de euro.

„Propunerea a venit din partea Centrului de Creaţie Populară Vrancea, iar noi am fost de acord”, a declarat Vasile Dobre, viceprimarul oraşului Focşani.

Contribuţia Primăriei pentru cele trei sculpturi este de peste 20 de mii de euro, iar restul este suportat de Centrul de Creaţie Populară. Banii au fost daţi pentru realizarea, transportul şi montarea sculpturilor, dar şi pentru cazarea, masa şi transportul artiştilor care le-au realizat.