Liderul PDL Deva trimite scrisori lacrimogene despre făină, zahăr şi ulei. Toate la preţ mic

Liderul PDL Deva, Tiberiu Mircea Borca, le trimite pensionarilor din oraș scrisori prin care îi informează, pe un ton patetic, că au dreptul să cumpere produse alimentare la prețuri mici. Bineînțeles, grație guvernului PDL.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 14:30
Liderul PDL Deva trimite scrisori lacrimogene despre făină, zahăr şi ulei. Toate la preţ mic

Pedeliştii din judeţul Hunedoara continuă să fie epici şi să îşi exerseze stilul trimiţând scrisori populaţiei.

Şeful pedeliştilor din Deva, Tiberiu Mircea Borca, s-a apucat să le scrie locuitorilor şi să împrăştie de-a valma depeşele în toate cutiile poştale din oraş, relatează jurnalul.ro.

Cu multă simţire, un om, care câştigă câteva zeci de mii de lei pe lună de pe urma funcţiei de director la Electrocentrale Mintia, le explică devenilor că: „Am şi eu părinţi, am avut şi bunici. Poate dacă ar fi fost informaţi corect şi la timp, ar fi dus o viaţă mai bună. Acest crez m-a determinat să fac un prim-pas într-o posibilă comunicare”.

El continuă, într-un stil patetic, şi le spune concetăţenilor lui că le-ar fi „recunoscător dacă ne-am opri o clipă din tumultul cotidian, ca să-i aducem în prim-plan pe cei ce merită grijă şi recunoaştere, pensionarii, cei care, de cele mai multe ori, sunt informaţi ultimii asupra ceea ce se mai întâmplă în societate”.

Şi pentru că, în opinia lui Tiberiu Mircea Borca, pensionarii n-ar avea televizoare în case şi nici bani să-şi cumpere ziare, el vrea să îi lumineze, povestindu-le despre o hotărâre de Guvern, care le permite să îşi cumpere „patru kg de făină albă, patru kg de făină de mălai, două kg de orez, două de zahăr, respectiv doi litri de ulei, dar şi alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate, toate la cel mai mic preţ posibil”.

Desigur, treaba asta cade în grija consiliile judeţene şi cele locale, dar preşedintele PDL Deva s-a simţit obligat să îşi exerseze mâna, spunând: „Este un gest de solidaritate şi de căldură umană, pe care sunt fericit că vi-l pot comunica. Totodată, este un drept ce ar fi păcat să-l pierdeţi, în fond, fiind dreptul dumneavoastră. Reuşim împreună! Tiberiu Mircea Borca, preşedinte PDL Deva, consilier local PDL”.

Totuşi, scrisoare nu a fost de ajuns, aşa că pedeliştii din Deva au împărţit şi ceva ce seamănă cu un manifest, chemând populaţia să se întâlnească după blocuri, prin parcări, cu aleşii locali ai partidului, sub sloganul „Implică-te! Noi îţi suntem alături!”.

Tiberiu Mircea Borca este cel care în urmă cu câteva săptămâni le oferea cetăţenilor Devei, la un festival de toamnă, câte un bilet portocaliu cu care puteau să primească gratuit câte doi mici şi o bere.