Edinho, fiul lui Pele, rămâne în închisoare

Fostul portar de fotbal Edson Cholbi do Nascimento, cunoscut ca Edinho şi fiu al lui Pele, va sta în continuare în detenţie, după ce un judecător a respins cererea sa de punere în libertate, după condamnarea la 33 de ani, la care fusese pedepsit pentru spălare de bani. 

19 nov. 2014, 15:33
Edinho, fiul lui Pele, rămâne în închisoare

Edinho, care a fost portar la echipa Santos, a fost arestat marţi, când a încălcat decizia unei instanţe din oraşul Praia Grande, de a se prezenta periodic înaintea unui judecător, informează surse oficiale. Fostul fotbalist a fost informat despre decizia unui tribunal de a anula măsura de a beneficia de libertate condiţionată, justiţia urmând să se pronunţe definitiv cu privire la condamnarea sa. 

Fiul lui Pele a fost transferat într-un comisariat al Poliţiei locale din Praia Grande, unde speră în continuare ca un judecător de executare penală să decidă unde îşi va executa pedeapsa. Avocaţii lui Edinho au declarat că au prezentat o petiţie de habeas corpus, pentru a împiedica transferul fostului fotbalist într-un penitenciar şi să fie pus în libertate. 

Fostul portar al echipei Santos a fost arestat în iulie anul acesta, pentru a începe să-şi ispăşească pedeapsa, dar o instanţă a acceptat petiţia avocaţilor de a aştepta în libertate ca un tribunal superior să se pronunţe pe apelul împotriva condamnării. Cazul pentru care a fost judecat Edinho, unul dintre cei 7 copii ai lui Pele, s-au petrecut în 2005, când a fost acuzat de asociere în trafic de droguri. Atunci, Edinho a negat totul, dar a recunoscut că are probleme cu drogurile, dar este numai consumator şi că datora bani unui prieten, identificat ca şef al unei bande de narcotraficanţi care acţiona în Santos.