EDU.RO ADMITERE LICEU 2018: Este dezastru după REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ, sunt clase formate din 5-6 elevi

Publicat: Luni, 09 Iulie 2018 19:16 // Actualizat: Luni, 09 Iulie 2018 19:16 // Sursa: romaniatv.net

EDU.RO ADMITERE LICEU 2018: La un liceu din municipiul Giurgiu, o clasă întreagă a rămas neocupată. După repartizare, sunt clase cu cinci-şase elevi.

EDU.RO ADMITERE LICEU 2018: O clasă întreagă de la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” din Giurgiu a rămas neocupată în urma repartizării computerizate a absolvenţilor de şcoală gimnazială. Este vorba despre clasa de Mecanică, unde nici un elev nu s-a înscris. 

La acelaşi liceu, la specializarea Electric, din 28 de locuri au fost ocupate doar şase, iar la Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan” din Giurgiu, din 56 de locuri la specializarea Ştiinţele naturii au fost ocupate doar 5.

La nivelul judeţului Giurgiu, au rămas libere peste 250 de locuri la şapte licee, la specializări precum, Agricultură, Turism şi alimentaţie, Silvicultură, Comerţ, Mecanică, Ştiinţe sociale. 

Absolvenţii de gimnaziu cu medii mari au optat pentru Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu, unde cea mai mică medie de admitere în cele două clase de Filologie este 7,94, iar ultima medie de admitere din cele trei clase de Matematică-informatică este 7,74.

La clasa de Ştiinţe sociale, ultima medie la cel mai bine cotat liceu din Giurgiu a fost 7,35.

EDU.RO: Peste 112.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat în prima etapă; 1.306 elevi nu au putut fi repartizaţi

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că peste 112.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat în prima etapă, în timp ce 1.306 elevi nu au putut fi repartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.660.253, adică o medie de 14 opţiuni/elev.

Potrivit MEN, dintre cei 114.115 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.809 elevi (98,85%), în funcţie de una dintre opţiunile exprimate.

Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.660.253, ceea ce conduce la o medie de 14 opţiuni/elev.

Primele cinci specializări la nivel naţional în funcţie de ultima medie de admitere sunt Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti: Matematică-informatică – ultima medie de admitere - 9,91, Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân" din Constanţa: Matematică-informatică – ultima medie de admitere - 9,85, Colegiul National „Fratii Buzeşti" Craiova: Ştiinţele naturii – ultima medie de admitere - 9,85, Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti: Ştiinţele naturii – ultima medie de admitere - 9,84 şi Colegiul Naţional „B. P. Haşdeu" din Buzău: Matematică-informatică - ultima medie de admitere - 9,78.

Primele cinci licee la nivel naţional, ordonate după cele mai mari medii de admitere, sunt: Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti: 9,61 - ultima medie de admitere; Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti: 9,57 - ultima medie de admitere; Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr" din Bucureşti: 9,50 - ultima medie de admitere; Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca: 9,45 - ultima medie de admitere, şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Bucureşti: 9,45 - ultima medie de admitere.

"1306 elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra fie în etapa de soluţionare a cazurilor speciale (16-18 iulie), fie în a doua etapă a repartizării, programată în data de 7 septembrie, alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această etapă", anunţă MEN.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 10 - 13 iulie candidaţii vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 12.014 elevi la specializări vocaţionale (dintre care 600 de elevi în învăţământul militar), 1.933 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 863 de elevi în învăţământul special. Alţi 17.756 de elevi s-au înscris pentru învăţământul profesional.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre sarcina ei ❤️
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre...
1
EUR
4.8426
RON
29 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H