EDU.RO: Barem MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014, BAREM ISTORIE BAC 2014 EDU.RO

EDU.RO: Barem MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014, BAREM ISTORIE BAC 2014 EDU.RO.

02 iul. 2014, 04:55
EDU.RO: Barem MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014, BAREM ISTORIE BAC 2014 EDU.RO

EDU.RO: Barem MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014, BAREM ISTORIE BAC 2014 EDU.RO. Candidaţii la prima sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine miercuri proba obligatorie a profilului (proba E), potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

BACALAUREAT 2014 SUBIECTELE la MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014

Pe 4 iulie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării (proba E) d).

Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12,00). În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile (între orele 12,00 – 16,00). Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 11 iulie.

Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de Bacalaureat anul trecut, înainte de contestaţii, după centralizarea tuturor datelor, a fost de 55,4%, iar după rezolvarea contestaţiilor – de 56,4%.

Atunci au promovat examenul de Bacalaureat 63,1% dintre absolvenţii promoţiei 2012 – 2013 şi 31,7% dintre absolvenţii promoţiilor anterioare.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Elevii claselor a XII-a au dat startul luni, 30 iunie, cu prima probă scrisă a examenului de BACALAUREAT 2014, la Limba Română. Elevii vor susţine pe 1 iulie proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă, pe 2 iulie pe cea obligatorie a profilului, una dintre variante fiind Matematica, iar pe 4 iulie proba la alegere a profilului şi a specializării. Vezi mai jos calendarul complet al examenului de BACALAUREAT 2014. De asemenea, mai jos SUBIECTE şi BAREM la Matematică la BACALAUREAT 2014.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS.  Peste 107.000 de absolvenţi de clasa a XII-a susţin miercuri, 2 iulie, proba scrisă la Matematică. Pentru această disciplină, elevii primesc subiecte Bacalaureat 2014 Matematică diferenţiate în funcţie de profil: matematică-informatică, tehnologic, ştiinţele naturii şi pedagogic. Măsura subiectelor diferenţiate a fost luată începând de anul trecut, după ce mulţi dintre absolvenţi s-au plâns că la matematică subiectele primite sunt dificile pentru gradul lor de pregătire.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Metodologia de organizare a examenului arată că la proba scrisă la disciplina Matematică  sunt evaluate competenţele dezvoltate pe parcursul învăţământului liceal, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a IX-a – a XII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2013. Subiectele date la Matematică vor evalua ceea ce au învăţat elevii în cei patru ani de liceu, dar şi cât de bine cunosc programa pentru examenul de Bacalaureat.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. La Matematică, elevii primesc trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capaitatea lor de rezolvare a problemelor date.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Candidatul este punctat şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă. Baremul publicat de EDU.RO arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. În timpul examenului de BACALAUREAT 2014, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. SUBIECTE BACALAUREAT 2014 sunt elaborate de profesori specialişti din cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Elevii au avut posibilitatea să consulte şi să rezolve modele de subiecte pentru BACALAUREAT 2014 încă de la sfârşitul lunii octombrie 2013, când acestea au fost publicate pe site-ul edu.ro.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. BACALAUREATUL se desfăşoară în 527 de centre de examinare.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut, duminică, o videoconferinţă cu personalul din ţară implicat în organizarea şi desfăşurarea examenului de BACALAUREAT, în cadrul căreia au fost discutate procedurile legate de organizare şi măsurile de securitate impuse pentru probele scrise de la BACALAUREAT.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Ministrul Remus Pricopie a transmis mult succes elevilor, a mulţumit profesorilor implicaţi şi a atras atenţia asupra faptului că MEN nu va tolera nicio abatere de la lege şi de la normele prevăzute în metodologia de organizare a examenului.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. IGPR a precizat, într-un comunicat de presă, că peste 3.100 de polițiști sunt angrenați, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru asigurarea unei desfășurări liniștite a probelor scrise ale examenului de BACALAUREAT 2014, care a debutat luni, 30 iunie, cu proba de Limba Română.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Astfel, din totalul efectivelor suplimentare care vor asigura măsurile specifice în zona unităților de învățământ, a centrelor de examen și a centrelor de corectare, 2.221 de polițiști sunt de ordine publică, 678 sunt polițiști de la rutieră, iar 271 sunt polițiști judiciariști.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Examenul de BACALAUREAT poate fi susţinut de elevii care au absolvit liceul, indiferent de forma de învăţământ. Candidaţii pot fi atât din seria curentă, respectiv elevii care au absolvit liceul în acest an, cât şi din seriile anterioare.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul în sesiunile de BACALAUREAT organizate începând din 2003, pot solicita recunoaşterea probelor promovate anterior.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Examenul de BACALAUREAT poate fi susţinut fără taxă de cel mult două ori. Candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut de cel puţin două ori BACALAUREATUL şi care se prezintă la toate probele examenului au plătit 230 de lei. În celelalte cazuri, suma plătită a fost stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le va susţine candidatul.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Comisiile de BACALAUREAT judeţene, respectiv cea a municipiului Bucureşti trebuie să se asigure că sunt camere de supraveghere video funcţionale în toate sălile de examen, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen şi de evaluare, inclusiv persoanele de contact sau informaticienii, sunt selectate din alte unităţi şcolare decât cele din care provin candidaţii arondaţi centrelor.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a spus, că le-a cerut inspectorilor să interzică orice practică de colectare de bani laBacalaureat 2014, indiferent de motiv. „Nu există subiectul protocol, nu există niciun alt subiect, pentru niciun fel de activitate asociată examenului. Organizarea acestor examene se poate face cu fonduri alocate de la bugetul statului”, a subliniat Pricopie.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Numărul absolvenţilor de liceu înscrişi la prima sesiune din acest an a examenului de BACALAUREAT 2014 este comparabil cu al celor înscrişi la sesiunile din anii trecuţi, a afirmat Remus Pricopie.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. “Numărul de elevi înscrişi anul acesta la examenulBACALAUREAT 2014 este un număr decent şi comparabil cu anii trecuţi. Această informaţie a fost vehiculată şi anul trecut, ba mai mult, s-a spus că au fost descurajaţi să se înscrie în examen. Eu nu cred că un profesor îşi permite aşa ceva. Dacă o face, greşeşte”, a precizat Remus Pricopie.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Ministrul Educaţiei a declarat săptămâna trecută, despre examenul de BACALAUREAT 2014, că frauda nu este o soluţie, iar „mesajul este foarte clar: nu ne jucăm, avem oameni condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie şi fraudă la Bacalaureat„.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. “Trebuie să ne luăm măsuri de precauţie, şi anul trecut am transmis mesaje în acest sens. Din păcate, nu toată lumea înţelege. Aş vrea doar să îi rog pe cei care se gândesc că pot să se joace cu legea să se uite un pic să vadă cazurile identificate şi ce s-a întâmplat anul trecut: sunt oameni daţi afară din sistem, nu mai sunt cadre didactice, sunt oameni care au dosare penale, sunt oameni care au fost condamnaţi definitiv pentru corupţie sau fraudă la examene. Cred că este un subiect pe care este bine să-l tratăm cu toată seriozitatea şi să nu ne jucăm”, a precizat ministrul Remus Pricopie.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Ministrul Educaţiei a mai afirmat că le-a cerut inspectorilor şcolari generali să fie pregătiţi pentru cazul în care se întâmplă „ceva negativ” la Bacalaureat 2014.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. „Este greşit dacă nu ştim să acţionăm dacă se întâmplă ceva negativ. Dacă se întâmplă, să acţioneze conform legii, conform regulamentului, să sesizeze imediat organele de specialitate şi să se asigure că aceste cazuri, dacă vor fi, nu periclitează examenul. Să aibă, inclusiv în inspectorate, oameni pregătiţi pentru a prelua conducerea vreunei comisii, dacă vom avea probleme la acest nivel, sau să aibă oameni pregătiţi în rezervă pentru asistenţa la clasă”, a susţinut ministrul Remus Pricopie.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Absolvenţii de liceu promovează examenul de BACALAUREAT 2014 dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut în perioada 10-27 iunie probele orale de la examenul de BACALAUREAT 2014.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Prima probă scrisă a examenului de BACALAUREAT 2014, cea la Limba şi literatura română, va fi susţinută pe 30 iunie. Examenul de BACALAUREAT 2014 va continua cu proba de pe data de 1 iulie la limba şi literatura maternă, cu proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi cu proba la alegere a profilului şi specializării – pe 4 iulie.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Afişarea rezultatelor de la BACALAUREAT 2014 se va face în data de 7 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor şi afişate pe 11 iulie.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de BACALAUREAT 2014 se va face în perioada 14 – 18 iulie, vezi mai jos calendarul complet.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. În ceea ce priveşte dificultatea subiectelelor de la examenul de BACALAUREAT 2014, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat,  că acestea trebuie să continue linia „mediu-plus”. De asemenea, ministrul consideră că subiectele la BACALAUREAT 2014 trebuie să fie fără exerciţii cu dificultate de olimpiade, la fel ca în anul precedent.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Promovabilitatea în prima sesiune a examenului deBACALAUREAT din 2013 a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea acestora. În prima sesiune au promovat examenul 99.056 de candidaţi.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Prima sesiune a BACALAUREATULUI din 2013 a fost marcată de anchete privind suspiciuni de fraudă, care au avut în centru situaţia de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală. În ancheta legată de Bacalaureatul de la Liceul „Bolintineanu”, directoarea liceului a fost demisă şi ulterior trimisă în judecată, comisia de examen a şcolii a fost schimbată, iar profesorii supraveghetori şi zeci de elevi au fost audiaţi.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. Peste zece anchete privind cazuri de fraudă laBACALAUREATUL din 2013 au fost declanşate în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Mehedinţi şi Timiş.

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. Cum a fost la sesiunea olimpicilor

BACALAUREAT 2014- SESIUNEA SPECIALĂ- BACALAUREAT OLIMPICI. BAC 2014, sesiune specială. Luni, peste 160 de elevi calificaţi la olimpiade sau competiţii sportive internaţionale au început probele scrise. După ce luni, 26 mai, au susţinut examenul la limba şi literatura română, marţi, 27 mai, absolvenţii de liceu susţin proba obligatorie a profilului: Matematică sau istorie. Examenul a început la ora 9.00, iar absolvenţii claselor a XII-a au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cele trei subiecte.

Bacalaureat 2014. Reguli STRICTE în SESIUNEA SPECIALĂ. Află ce poţi lua cu tine în sala de examen

La MATEMATICĂ, elevii au avut de lucrat Varianta 9

SUBIECTE MATEMATICĂ- specializarea matematică -informatică

SUBIECTE MATEMATICĂ- specializarea ştiinţe ale naturii

SUBIECTE MATEMATICĂ- Filiera tehnologică

BAC 2014, sesiune specială. Luni, absolvenţii de liceu au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele la limba română. RTV.NET a stat de vorbă cu un profesor de limba română pe tema subiectelor de anul acesta. Potrivit profosorului Iulia Pop, cadru didactic la Liceul „Sfântul Sava” din Bucureşti, subiectele au fost accesibile şi se poate lua cu uşurinţă o notă bună. Citeşte şi: SUBIECTE BACALAUREAT 2014 – ROMÂNĂ SCRIS. Profesor: Subiectul III s-a dat şi la simularea din clasa a XI-a

VEZI SUBIECTELE LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMANĂ – Filiera teoretică – Profil real; Filiera tehnologică

VEZI SUBIECTELE LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMANĂ –  Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic

VEZI BAREM DE EVALUARE ŞI DE NOTARE- Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică

VEZI BAREM DE EVALUARE ŞI DE NOTARE -Filiera teoretic – Profilul umanist; Filiera vocaţională– Profilul pedagogic

REZULTATE BACALAUREAT 2014 – SESIUNE SPECIALĂ BAC 2014

BACALAUREAT 2014. Probele scrise au început luni, 26 mai şi se termină pe 29 mai.

  • 26 mai – Limba şi literatura română
  • 27 mai – proba obligatorie a profilului: Matematică sau istorie
  • 28 mai – proba la alegere a profilului (chimie, fizică, biologie, filososfie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, geografie)

BACALAUREAT 2014. Absolvenţii care vor participa la sesiunea specială aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine în 29 mai proba scrisă la limba şi literatura maternă. Afişarea rezultatelor se va face în aceeaşi zi, până la ora 18, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 18,00 şi 20,00.

În data de 30 mai se vor rezolva contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

VEZI AICI  Lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale, ce pot susţine examenul de bacalaureat – sesiune specială, 2014

VEZI AICI Lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare, ce pot susţine examenul de bacalaureat – sesiune specială, 2014.

BAC 2014. De asemenea, luni, 26 mai, a început înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen a Bacalaureatului 2014 urmând ca pe 10 iunie, elevii din ultimul an de liceu să intre în febra examenelor de bacalaureat. Primele rezultate la BAC vor fi afişate pe data de 7 iulie.

BAC 2014. Calendarul examenului de BACALAUREAT 2014, sesiunea iunie-iulie 2014:

  •     30 mai 2014: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  •     10-12 iunie 2014: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  •     11-13 iunie 2014: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  •     16-20 iunie 2014: Evaluarea competenţelor digitale – proba D
  •     23-27 iunie 2014: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
  •     30 iunie 2014: Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă
  •     1 iulie 2014: Limba şi literatura maternă – proba E) b) – proba scrisă
  •     2 iulie 2014: Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisă
  •     4 iulie 2014: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – proba scrisă
  •     7 iulie 2014: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
  •     7 iulie 2014: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
  •     8 -10 iulie 2014: Rezolvarea contestaţiilor
  •     11 iulie 2014: Afişarea rezultatelor finale

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. BACALAUREAT 2014, sesiunea iunie-iulie 2014:

26 – 30 mai 2014, Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

30 mai 2014, Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

10 – 12 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

11 – 13 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

16 – 20 iunie 2014, Evaluarea competenţelor digitale – proba D

23 – 27 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

30 iunie 2014, Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă

1 iulie 2014, Limba şi literatura maternă proba E) b) – proba scrisă

2 iulie 2014, Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisă

4 iulie 2014, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – proba scrisă

7 iulie 2014, Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie 2014, Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 -10 iulie 2014, Rezolvarea contestaţiilor

11 iulie 2014, Afişarea rezultatelor finale

EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. EDU.RO BAREM MATEMATICA. BACALAUREAT 2014 SCRIS. BACALAUREAT 2014, sesiunea august-septembrie 2014:

14 – 18 iulie 2014, Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

18 – 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba română – proba A

18 – 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba maternă – proba B

19 – 20 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

21 – 22 august 2014, Evaluarea competenţelor digitale – proba D

25 august 2014, Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă

26 august 2014, Limba şi literatura maternă – proba E) b) – probă scrisă

27 august 2014, Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – probă scrisă

29 august 2014, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – probă scrisă

1 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 –  16:00)

2 – 3 septembrie 2014, Rezolvarea contestaţiilor

4 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor finale