EDU.RO: La 35 de ani, le-a dat lecţii tuturor elevilor. A luat a doua medie din judeţ la BAC 2014

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO. O femeie de 35 de ani din Galaţi a reuşit să umilească toţi elevii de clasa a XII-a, luând cea mai mare notă la Bacalaureat din liceul ei.

RomaniaTV.net
08 iul. 2014, 08:58
EDU.RO: La 35 de ani, le-a dat lecţii tuturor elevilor. A luat a doua medie din judeţ la BAC 2014

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Mihaela Emiliana Alexandru s-a retras de la şcoală acum 17 ani, cu doar luni înainte de examenul de Bac, pentru că i-a murit tatăl. Mama ei mai avea încă şase copii şi nu îşi permitea să-şi susţină financiar fiica la şcoală, aşa că aceasta a abandonat studiile.

S-a angajat ca vânzătoare, s-a căsătorit şi a făcut o fată care acum are 16 ani, dar după împlinirea vârstei de 30 de ani şi-a dat seama că o diplomă i-ar fi de folos, aşa că s-a înscris la seral. Culmea, femeia, care a împlinit anul acesta 35 de ani, a obţinut a doua cea mai mare notă din judeţul ei, respectiv 9,96.

 

Mihaela Emiliana Alexandru are acum 35 de ani, are o fetiţă care peste doi ani va trece şi ea prin emoţiile examenului de bacalaureat. Se gândeşte chiar să meargă la o facultate, dar nu prea ştie în ce domeniu. Deşi ar obţine lejer un loc fruntaş la buget, tânăra se sperie de statutul de student la zi. „Când ai familie este cam greu să te împarţi. Nu pot să fac naveta, trebuie să găsesc o soluţie să petrec timpul alături de familie”, ne-a mai spus Mihaela Emiliana Alexandru. Profesorii sunt mândri de realizarea tinerei şi spun că ambiţia ei ar trebui să fie un exemplu şi pentru alţii.

„Noi am avut foarte mulţi absolvenţi de bacalaureat, deşi avem un procent de promovare destul mic în comparaţie cu alte licee (n.r. – 23%), însă ceea ce a realizat Mihaela Emiliana Alexandru este prima mare performanţă, cu care ne vom mândri de azi încolo”, spune la rândul ei Mona Zahariea, dirigintele Mihaelei.