Eduard Palco, șoferul beat care a ucis trei tineri în Alba, avea permis de conducere de nouă luni. Tânărul de 19 ani a lovit din plin un grup de șase persoane

Eduard Palco, șoferul de 19 ani care, aflat sub influența alcoolului, a omorât trei tineri în accidentul din Alba, avea permis de doar nouă luni.

27 aug. 2023, 11:06
Eduard Palco, șoferul beat care a ucis trei tineri în Alba, avea permis de conducere de nouă luni. Tânărul de 19 ani a lovit din plin un grup de șase persoane
Eduard Palco, șoferul de 19 ani care s-a urcat beat la volan, obținuse permisul în urmă cu 9 luni

Eduar Palco Norbert a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat luni în fața magistraților Judecătoriei Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Tânărul de 19 ani, din localitatea Oiejdea, s-a urcat beat la volan și a spulberat trei tineri care mergeau pe marginea drumului. Alte trei persoane au fost rănite. Tinerii, Bogdan, Patrick și Daniel, au fost uciși pe loc, iar trupurile lor au fost aruncate la zeci de metri de la locul impactului. Mașina condusă de Eduard Palco s-a oprit la 200 de metri, în câmp.

Citește și: Tragedie mai mare ca la Vama veche, pe DN1. Un şofer de 19 ani care conducea băut a lovit în plin şase persoane. Trei tineri au murit, alţi trei fiind răniţi

În urma testării cu alcool testul, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat,  iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

„În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv”, a informat IPJ Alba.

Șoferul care a provocat accidentul de pe DN1, la ieșirea din Sântimbru, deținea permis de conducere de 9 luni. Reprezentanții IPJ Alba au precizat că Eduard Palco a obținut permisul în decembrie anul trecut.

Citește și: Cine sunt Bogdan, Patrick și Daniel, cei trei tineri uciși în urma accidentului din Alba. Un șofer beat în vârstă de 19 ani a lovit din plin grupul din care făceau parte

Accidentul s-a produs la circa 100 de metri de Sântimbru Fabrică, unde locuiau Bogdan, Patrick și Daniel. Potrivit rudelor, tinerii se întorseseră de la un club din Alba Iulia, iar apoi au vrut să îşi mai cumpere câte ceva de la o benzinărie din apropiere. Pe traseu, însă, au fost loviţi în plin de maşină, trupurile acestora, care mai erau duminică dimineaţa pe carosabil, fiind răspândite pe o distanţă de câteva zeci de metri.