Educaţie pentru sănătate: 6 simptome pe care n-ar trebui să le ignori

Educaţia pentru sănătate poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Sunt semnale date de corpul tău prin care eşti informat că lucrurile nu sunt în ordine, iar o educaţie pentru sănătate solidă te poate ajuta să ştii când e cazul să te alarmezi şi când să nu-ţi faci griji inutile.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 06:53
Educaţie pentru sănătate: 6 simptome pe care n-ar trebui să le ignori

Din fericire, multe dintre ele dezvăluie probleme uşoare. Spre exemplu, majoritatea durerilor de cap pot fi cauzate de stres, somn insuficient, deshidratare, probleme ale ochilor, lipsa cafeinei etc. Însă o durere groaznică de cap apăruta din senin poate anunţa o hemoragie intracraniană. Iată care sunt cele mai importante semnale pe care ţi le transmite corpul:

Educaţie pentru sănătate, simptom 1: Paralizia braţelor, picioarelor, confuzie, ameţeală, furnicături, vedere dublă,  vorbire neclară, greutate în găsirea cuvintelor sau slăbiciune, în special pe o singură parte a feţei sau corpului.

Acestea sunt semnele unui atac cerebral, în care arterele care furnizează oxigen creierului se blochează sau se sparg. Simptomele depind şi de zona creierului care este implicată. Dacă un vas mare de sânge este blocat atunci zona afectată va fi mai extinsă, astfel încât bolnavul ar putea avea o paralizie a unei părţi din corp sau i-ar putea fi afectate alte funcţii precum vorbirea sau înţelegerea. În cazul în care este blocat un vas de sânge mai mic, paralizia ar putea fi limitată la un brat/picior sau o parte a feţei. Cine prezintă aceste simptome trebuie să ajungă imediat la urgenţă pentru a primi ajutor specializat. Tratamentul trebuie implementat în primele 3 ore de la apariţia simptomului. Tocmai de aceea, în asemenea momente timingul este totul: tratamentul aplicat rapid nu numai că va salva viaţa pacientului, ci şi creierul, care nu va fi afectat într-un mod iremediabil.

Citeşte articolul întreg, pe: sfatulparintilor.ro