Educaţie pentru sănătate: Vezi simptome pe care n-ar trebui să le ignori

Educaţia pentru sănătate poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Sunt semnale date de corpul tău prin care eşti informat că lucrurile nu sunt în ordine, iar o educaţie pentru sănătate solidă te poate ajuta să ştii când e cazul să te alarmezi şi când să nu-ţi faci griji inutile. Din fericire, multe dintre ele dezvăluie probleme uşoare.

24 ian. 2013, 21:33
Educaţie pentru sănătate: Vezi simptome pe care n-ar trebui să le ignori

Majoritatea durerilor de cap pot fi cauzate de stres, somn insuficient, deshidratare, probleme ale ochilor, lipsa cafeinei etc. Însă o durere groaznică de cap apărută din senin poate anunţa o hemoragie intracraniană.

Iată care sunt cele mai importante semnale pe care ţi le transmite corpul:

Paralizia braţelor, picioarelor, confuzie, ameţeala, furnicături, vedere dublă, vorbire neclară, greutate în găsirea cuvintelor sau slăbiciune, în special pe o singură parte a fetei sau corpului

Acestea sunt semnele unui atac cerebral, în care arterele care furnizează oxigen creierului se blochează sau se sparg. Simptomele depind şi de zona creierului care este implicată. Dacă un vas mare de sânge este blocat atunci zona afectată va fi mai extinsă, astfel încât bolnavul ar putea avea o paralizie a unei părţi din corp sau i-ar putea fi afectate alte funcţii precum vorbirea sau înţelegerea. În cazul în care este blocat un vas de sânge mai mic, paralizia ar putea fi limitată la un braţ/picior sau o parte a feţei. Cine prezintă aceste simptome trebuie să ajungă imediat la urgenţa pentru a primi ajutor specializat.

Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro.


loading...