Educaţie sexuală pentru elevii de liceu din Capitală, în ultima săptămână de şcoală

Reprezentanţii primei platforme video online de educaţie sexuală în limba română - Sexul vs Barza- vor prezenta lecţii de educaţie sexuală, de luni până miercuri, la Cinema "Elvira Popescu" din Capitală.

16 iun. 2014, 07:42
Educaţie sexuală pentru elevii de liceu din Capitală, în ultima săptămână de şcoală

Elevii de la peste zece licee din Bucureşti sunt aşteptaţi la Cinema „Elvira Popescu”, unde se vor ţine lecţii de educaţie sexuală, potrivit Agerpres.

„Sexul vs Barza” este prima platforma video online de educaţie sexuală în limba română, (www.sexulvsbarza.ro), un proiect câştigator al concursului Restart Romania, susţinut de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti. Timp de trei zile, videoclipurile „Sexul vs Barza” vor fi proiectate la cinematograful Elvira Popesco din cadrul Institutului Francez, cu sprijinul asociaţiei feministe Front.

Prin promovarea videoclipurilor noastre într-un cinema, am vrea să repoziţionăm discursul legat de sexualitate şi să arătăm participanţilor – liceeni cu vârste între 15 şi 18 ani – că putem integra discuţiile despre sexualitate şi sănătate reproductivă în cotidian. Cinematograful este, de asemenea, un loc cunoscut, atractiv şi neameninţător pentru tineri, unde ei vor putea să primească mai bine această informaţia pe nişte teme sensibile„, a spus Adriana Radu, fondatoarea „Sexul vs Barza”.

În prezent, nu există un program obligatoriu de educaţie sexuală în şcolile din România, ţara care are printre cele mai ridicate rate ale sarcinii la adolescente din Europa, cu peste 17.000 de naşteri la minore în 2011, din care 718 la fete între 10 şi 14 ani, conform datelor Eurostat.

Scopul „Sexul vs Barza” este de a suplini lipsa educaţiei sexuale din şcoli, prin videoclipuri scurte şi interactive pe teme de educaţie sexuală. În aceste videoclipuri, Adriana Radu le vorbeşte adolescenţilor despre drepturile lor, despre sexualitate, corp, infecţii cu transmitere sexuală, contracepţie, minorităţi sexuale, stereotipuri de gen şi forme de violenţă sexuală.

CITEŞTE ŞI: Cum să alegi un prezervativ şi cum să-l foloseşti corect