Educatoare de la o grădiniță privată din Iași, prinsă că face videochat. Părinții se tem că imaginile ar putea fi văzute de cei mici. Psiholog: „Este posibil să fi fost mai implicată în lucrul cu copiii”

Bombă la început de an școlar! O educatoare de la o grădiniță privată din Iași a fost prinsă pe contul de videochat. Părinții sunt cu adevărat revoltați.

12 sept. 2023, 13:12
Educatoare de la o grădiniță privată din Iași, prinsă că face videochat. Părinții se tem că imaginile ar putea fi văzute de cei mici. Psiholog: „Este posibil să fi fost mai implicată în lucrul cu copiii”
Educatoare din Iași, surprinsă de părinți în timp ce făcea videochat

Părinții care își duc copiii la o grădiniță privată din Iași sunt de-a dreptul revoltați, după ce au aflat că educatoarea este model de videochat în timpul liber și sunt de părere este imoral să își continue activitatea. Directorul unității de învățământ a transmis că a încheiat orice colaborare cu ea.

Mădălina Cioclu este o tânără care se află în primii ani de carieră și părea foarte dedicată cu privire la meseria ei, fiind foarte îndrăgită de copilașii cu care lucra. Aceasta a fost surprinsă în mai multe videoclipuri cum făcea diferite activități educative cu micuții.

Citește și: Caz șocant în Pitești! O educatoare a strâns de gât o fetiță și a lovit un băiețel până i-a curs sânge din nas. Ce condamnare a primit femeia

În urmă cu doar câteva zile, părinții au descoperit că educatoarea din Iași apare pe niște site-uri pentru adulți și sunt de părere că nu poate fi un model demn de urmat.

„Am aflat că educatoarea de la această grădiniță privată face videochat. Nu știu cât de moral și normal este acest lucru. Cel puțin, mie mi se pare imoral ca o doamnă ce educă copiii și care are grijă de ei să practice așa ceva, deși o face noaptea, în timpul său liber. Eu nu aș putea să-mi mai duc copilul liniștit la grădiniță în aceste condiții”, mărturisește un părinte, potrivit bzi.ro.

Directorul unității de învățământ susține că a aflat de curând ce practica educatoarea în timpul liber, iar colaborarea cu ea s-a încheiat în acest moment.

„Noi nu mai colaborăm cu ea. Recent, am văzut și noi pozele și nu mai colaborăm. E adevărat că face ce vrea în timpul ei liber, dar nu este compatibilă cu activitatea de educator”, zice Alexandra Anghel, directorul unității de învățământ.

Citește și: O educatoare din Iași are nevoie de 90.000 de euro pentru a-și salva viața. Vestea cruntă pe care a primit-o: „Atât costă viața mea”

Mai mulți psihologi și psihoterapeuți din Iași sunt de părere că viața personală o privește doar pe această educatoare, dacă își continuă activitatea într-un mod adecvat.

„Sunt anumite prejudecăți care și în ziua de astăzi blamează. Ei iau atitudine acum, pentru că e mai ușor să pui la zid o singură persoană. Dar, când s-au introdus orele de sexologie la vârste foarte fragede, n-au făcut nimic, deși era aceeași nemulțumire, însă este vorba despre stat și te gândești că nu ai cu cine să te lupți. În mod cert, este posibil ca această educatoare să fi fost mai implicată în lucrul cu copiii din dorința sau nevoia de a se proteja de aceste blamări ale societății. Oare este, într-adevăr, o problemă atât de mare, dacă până să afle de activitățile sale din timpul liber erau mulțumiți de ea, ca și educator”, afirmă Angela Roșcanu, psiholog și psihoterapeut în Iași.

Contactată de jurnaliști, educatoarea nu a vrut să ofere mai multe detalii și își lasă avocatul să se ocupe de aceastp situație.

„În sensul acesta, eu nu am nimic de declarat. Am un avocat care mă reprezintă și o să fiți contactați de dumnealui. Mai departe o să discutați cu el”, a declarat Mădălina Cioclu.