Educatoarea care îi bătea şi îi forţa pe copii să mănânce până când vomitau se întoarce la catedră: „Copiii sunt viaţa mea”

Educatoatea de la grădiniţa din Bucureşti, acuzată de fapte grave la adresa copiilor pe care trebuia să-i îngrijească şi să-i înveţe, s-a întors la catedră. Ea spune că acuzațiile împotriva ei sunt făcute cu rea-credință de către mămici și că iubește copiii. Părinții au făcut un val de plângeri la adresa comportamentului ei. 

21 feb. 2020, 08:16
Educatoarea care îi bătea şi îi forţa pe copii să mănânce până când vomitau se întoarce la catedră: „Copiii sunt viaţa mea”

Judecătorii au decis revocarea controlului judiciar în cazul educatoarei acuzată că îi agresa pe copii pe motiv că și-ar fi învățat lecția, dar și pentru că nu mai are din ce venituri să-și câștige existența.

„În 41 de ani nu am avut parte de nicio plângere din partea vreunui părinte. Mamele minorilor care au formulat plângere împotriva mea sunt foarte bune prietene între ele, chiar rude, acțiunea acestora fiind făcută cu rea credință”, se arată în declarația educatoarei Dana Munteanu. 

De asemenea, dducatoarea a adăugat că, „întrucât nu mai am voie să intru în grădiniță, nu am niciun venit, drepturile mele salariale fiindu-mi sistate ca urmare a suspendării temporare a contractului meu de muncă (n.r. – din septembrie anul trecut). Copiii sunt viața mea!”.

Judecătoria Sectorului 2 a considerat că Dana Munteanu nu mai reprezintă un pericol pentru copii. „Este convingerea instanței că trecerea unei perioade de timp de aproximativ 10 luni de la luarea măsurii controlului judiciar a fost în măsură să atenueze impactul social existent în momentul existent față de momentul dispunerii acesteia și a făcut-o pe inculpată să conștientizeze gravitatea faptelor sale”, a motivat Judecătoria Sectorului 2, potrivit Libertatea. 

Controlul judiciar a fost dispus de procuror din 15 mai 2019 până în 13 iulie 2019. Apoi, a fost prelungit de mai multe ori câte 30 sau 60 de zile, tot la cererea procurorului de caz. Ultima prelungire a controlului judiciar s-a efectuat în decembrie 2019 pentru o perioadă de 60 de zile.

Reamintim că o educatoare de la o grădiniţă de stat din Bucureşti este acuzată de fapte grave la adresa copiilor pe care trebuia să-i îngrijească şi să-i înveţe. Potrivit rechizitoriului Parchetului, a lovit mai mulţi copii, iar pe alţii i-a tras de păr şi i-a forţat să mânance până au vomitat.

Citeşte şi Copii bătuţi şi forţaţi să mânânce până vomitau, la o grădiniţă de stat din Bucureşti