Edupedu.ro: Tudorel Toader schimbă Carta Universităţii din Iași, pentru a-şi proteja funcţia de rector

Publicat: Joi, 23 Mai 2019 10:39 // Actualizat: Joi, 23 Mai 2019 10:39 // Sursa: romaniatv.net

Senatul Universității Al.I. Cuza din Iași votează joi noua Cartă a Universității. Documentul, care modifică regulile după care va funcționa universitatea, stabilește și modul în care poate fi demis rectorul său. Reîntors de o lună la conducerea Universității, fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, încearcă să își securizeze postul de rector, îngreunând procedura prin care rectorul poate fi demis, scrie Edupedu.ro.

Tudorel Toader vrea să modifice articolul 50 din Cartă, care prevede în ce condiții poate fi suspendat și apoi demis rectorul Universității.

Concret, propunerea de Cartă supusă la vot astăzi spune că "procedura de revocare a Rectorului poate fi declanșată la solicitarea scrisă a unei treimi din numărul membrilor Senatului. Solicitarea de revocare se analizează în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării. Hotărârea Senatului privind revocarea Rectorului se ia cu o majoritate de două treimi din numărul membrilor săi."

Potrivit unor surse citate de Edupedu.ro, introducerea condiției „Solicitarea de revocare se analizează în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării" creează o condiție de decădere din dreptul Senatului de a mai vota revocarea, dacă solicitarea nu este analizată în termen de 30 de zile.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H